Laiku į laisvės atėmimo vietą negrįžusiesiems siūlo sugriežtinti sąlygas | Kas vyksta Kaune

Laiku į laisvės atėmimo vietą negrįžusiesiems siūlo sugriežtinti sąlygas

BNS / Augustas Stankevičius 2023/10/30 19:14
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausybė pirmadienį pritarė Teisingumo ministerijos siūlymui sugriežtinti įkalinimo sąlygas laiku į bausmės atlikimo vietą negrįžusiems nuteistiesiems.

Bausmių vykdymo kodekso įstatymo pataisos numato, kad nuteistieji, be pateisinamų priežasčių nustatytu laiku negrįžę į atviro tipo bausmės atlikimo vietą ar iš jos pabėgę, būtų perkeliami į pusiau atviro tipo bausmės atlikimo vietą.

Teisingumo ministerijos teigimu, toks pokytis „sudarytų sąlygas padidinti atviro tipo bausmės atlikimo vietose laikomų nuteistųjų drausmingumą, o piktybiškai nurodytus teisės pažeidimus darantiems nuteistiesiems galėtų būti sugriežtinamos bausmės atlikimo sąlygos“.

Tokiu atveju, jie nebegalėtų daryti neigiamos įtakos kitiems atviro tipo bausmės atlikimo vietose bausmes atliekantiems asmenims.

Ministrų kabinetas taip pat pritarė siūlymui leisti darbdaviui, įdarbinusiam nuteistąjį, jo darbo užmokestį pervesti tiesiogiai į nuteistojo sąskaitą, o ne į laisvės atėmimo vietų įstaigos sąskaitą, kaip yra dabar.

Pataisomis numatoma leisti visiems nuteistiesiems, kuriems paskirta bausmė viršija trejus metus, bet neviršija dešimt metų laisvės atėmimo, atlikusiems du trečdalius bausmės, du kartus per mėnesį trumpam laikui išvykti į namus.

Be kita ko, lygtinis paleidimas nebūtų taikomas žmonėms, kurie atlieka bausmę už nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus.

Dėl šių pataisų dar turės apsispręsti Seimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA