Pasibaigus hibridinei atakai, grasinimus mokykloms siunčia patys moksleiviai | Kas vyksta Kaune

Pasibaigus hibridinei atakai, grasinimus mokykloms siunčia patys moksleiviai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penkias dienas trukusi hibridinė ataka, kurios metu šalies ugdymo ir kitos įstaigos ar organizacijos sulaukė grasinančių laiškų, liovėsi, tačiau praėjusią ir šią savaitę policija pradėjo 4 ikiteisminius tyrimus dėl naujų grasinimų mokykloms.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime žiniasklaidai, pradėtų tyrimų metu policija išsiaiškino, kad grasinančius laiškus mokyklų administracijai siuntė tų pačių mokyklų moksleiviai, norėdami pajuokauti. Patikrinimų metu Vilniaus ir Kauno apskrityse jokių įtartinų daiktų nerasta, o visi keturi tariami grasintojai nustatyti – tai tų mokyklų moksleiviai, nuo 9 iki 16 metų.

Policija primena, kad už tokius veiksmus numatyta baudžiamoji atsakomybė:

1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo sutrikdyta valstybinės reikšmės objekto veikla, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Policija ragina tėvus ir mokytojus paaiškinti vaikams tokių veiksmų žalą, priminti atsakomybę, paraginti nejuokauti ir negadinti savo reputacijos.

Šiąnakt policija nefiksavo grasinimų apie padėtus sprogmenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA