Lakstūnas Kaune leistiną greitį viršijo beveik trigubai | Kas vyksta Kaune

Lakstūnas Kaune leistiną greitį viršijo beveik trigubai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, spalio 16-22 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 577 greičio viršijimo atvejus.

„Kiekvieną savaitę, kiekvieną dieną dirbame tam – kad eismo įvykių, sužeistų ir žuvusių eismo dalyvių skaičius mažėtų. Deja, ne viskas priklauso vien nuo policijos pareigūnų. Raginame kiekvieną eismo dalyvį, įsibėgėjant tamsiajam metų sezonui, įsivertinti savo elgesį kelyje. Pėsčiajam – ar tamsiu paros metu dėvi šviesą atspindintį atšvaitą, ar važiuojamąją dalį kerta tam skirtoje vietoje.

Vairuotojui – ar užtikrina visų vežamų asmenų saugumą, ar neviršija nustatyto leistino greičio. Štai praėjusią savaitę, spalio 22 d. fiksuotas vairuotojas, kuris Kaune, judriame A. Juozapavičiaus pr., tamsiu paros metu, apie 21.30 val. važiavo ne nustatytu 50 km/val. greičiu, o pedalą spustelėjo iki 147 km/val.“,– apie įsimintiniausius savaitės momentus pasakoja Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

„Norisi atkreipti dėmesį, kad taip viršijant greitį pačiame mieste – vairuotojas ne tik kėlė pavojų sau, bet ir kitiems eismo dalyviams. Šio automobilio savininkui automatiniu būdu suformuotas ir jau išsiųstas protokolas su administraciniais nurodymais“, – priduria pareigūnai.

Vaikų tvirkinimu kaltinamas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę užfiksuoti ne tik greičio viršijimo atvejai, bet ir neblaivių vairuotojų promilės. Pirmadienį, spalio 16 d., apie 19.15 val. Kauno r., Gervėnupio k., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Opel Zafira“, kurį vairavo neblaivus vyras (gim. 1972 m.).

Negana to, paaiškėjo, kad vairuotojas, iš kurio sklido stiprus alkoholio kvapas, neturi teisės vairuoti transporto priemonę. Vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,71 prom.

Savaitgalį Kelių policijos pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kauno mieste ir rajone patikrino apie 3,8 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta 12 neblaivių vairuotojų (jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,43 prom. iki 1,30 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 12 neblaivių vairuotojų (dar 22 nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir 9 asmenis, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai taip pat nustatė 18 transporto priemonių vairuotojų, kurie chuliganiškai vairavo ir kėlė pavojų sau bei kitiems eismo dalyviams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA