Lietuva įgyvendins tris naujus atstatymo projektus Ukrainoje už beveik 1 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Lietuva įgyvendins tris naujus atstatymo projektus Ukrainoje už beveik 1 mln. eurų

BNS 2023/10/11 14:47
Vaikų darželis „Rūta“ Irpinėje (dešinėje) / R. Tenio ir Lietuvos vyriausybės nuotr.

Lietuva rengiasi įgyvendinti tris naujus Ukrainos atstatymo projektus, tam bus skiriama beveik 1 mln. eurų. Jų įgyvendinimui trečiadienį pasitarime pritarė Ministrų kabinetas.

„Lietuvos įgyvendinami projektai yra labai palankiai vertinami ir pačios, Ukrainos, ir partnerių, nes iš tiesų padarome dalykus ant žemės, jie įvyksta, yra sėkmė, jie yra atidaromi, vaikai lanko darželį ar lankys mokyklą, tad visi šitie darbai yra iš tiesų labai apčiuopiami“, – pasitarime kalbėjo Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Bus įgyvendinamas trejų metų trukmės projektas „Skaitmeninio teritorijų planavimo 3D įrankis Ukrainos savivaldos institucijoms“, kurio vertė – 426 tūkst. eurų, už pusę milijono per penkis mėnesius bus įgyvendinamas projektas „Borodiankos vaikų darželio pastato įrengimas bei lauko infrastruktūros gerinimas“, o per pusmetį ruošiamasi atnaujinti mokyklą Snihurivkos mieste už 68 tūkst. eurų.

Pasak kanclerės, šiuo metu rengiama ilgalaikė koncepcija, kuri padės „nebeapkrauti Vyriausybės kiekvienu konkrečiu projektu“. Tuo pačiu bus prioritetas bus suteiktas tiems projektams, kur Lietuva gali prisidėti efektyviausiai.

Lietuva anksčiau Borodiankoje jau pastatė 36 šeimoms skirtą mobiliąją gyvenvietę, kainavusią 940 tūkst. eurų bei už 4,9 mln. eurų atstatė vaikų darželį Irpinėje, už 7,9 mln. eurų įgyvendino Borodiankos licėjaus rekonstrukciją ir kitus projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA