Paaiškino, kodėl Lapėse atidėta šiemet suplanuota Mokyklos gatvės rekonstrukcija | Kas vyksta Kaune

Paaiškino, kodėl Lapėse atidėta šiemet suplanuota Mokyklos gatvės rekonstrukcija

Kauno rajono savivaldybės vizitas Lapėse / KRS nuotr.

Vos 10 kilometrų nuo Kauno centro nutolusi Lapių seniūnija nepaliauja augti: Registrų centro duomenimis, gyventojų skaičius joje artėja prie 5 tūkstančių. Dar beveik tiek, pasak seniūno Rimanto Stankaus, gyvena soduose ir nėra deklaravę gyvenamosios vietos. Sparčiai auga nauji kvartalai Stadiono ir Lapyno gatvėse, Ginėnų kaime, gyvenvietėmis virsta buvę sodai.

Šie faktai kelia nemažai iššūkių Kauno rajono savivaldybės vadovams, todėl meras Valerijus Makūnas su vicemere Raminta Popoviene ir kitais komandos nariais penktadienio popietę paskyrė išvykai į Lapes, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Savivaldybė kuria planus, kaip pagerinti gyvenimo kokybę augančioje seniūnijoje, tačiau ne viskas klojasi taip sparčiai, kaip norėtųsi. Šiemet suplanuotą Mokyklos gatvės rekonstrukciją teko atidėti kitiems metams.

„Kad asfalto netektų vėl kasinėti, nusprendėme kartu atnaujinti susidėvėjusias nuotekų ir vandentiekio komunikacijas. Šiems darbams reikėjo rasti dar pusę milijono eurų. Iš viso kapitalinė gatvės rekonstrukcija su šaligatviais, komunikacijomis ir apšvietimu kainuos 1,3 mln. eurų“, – aiškino Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė, patikinusi, kad Mokyklos gatvė bus sutvarkyta iki 2024 m. rugsėjo 1 dienos.

Kauno rajono savivaldybės vizitas Lapėse / KRS nuotr.

V. Makūnas atkreipė dėmesį į būtinybę sutvarkyti aikštę prie paminklo laisvės kovotojams. „Lapių centre esantys laikini prekybininkų statiniai irgi nepuošia miestelio, čia reikėtų įrengti šiuolaikinį turgelį“, – kalbėjo meras.

Pokyčių laukia seniūnijos administracinis pastatas: dalis jo bus pritaikyta vaikų darželio, kita dalis – kultūros, kitoms bendruomenės reikmėms.

Lapių pagrindinės mokyklos direktorius Edmundas Balasevičius taip pat turi planų. Moksleivių skaičius auga, todėl ateityje ugdymo įstaigą gali tekti praplėsti. Mokykla įsirengė saulės jėgainę, dabar direktoriui norėtųsi pakeisti ir seną neekonomišką šildymo katilą.

Kauno rajono savivaldybės vizitas Lapėse / KRS nuotr.

Ugdymo įstaigoje taip pat svarbu palaikyti gerą nuotaiką, todėl erdviame mokyklos vestibiulyje E. Balasevičius norėtų įrengti vamzdžio formos čiuožyklą, kuria vaikai galėtų nusileisti iš antro aukšto į pirmą. Direktorius taip pat pristatė merui mokyklos stadiono projektą.

„Kalbant apie tolesnę Lapių mokyklos perspektyvą, reikėtų atlikti išsamią studiją ir apie tai padiskutuoti su bendruomene. Aš ateityje Lapėse matyčiau progimnaziją arba gimnaziją“, – kalbėjo V. Makūnas.

Lapių seniūnijoje randa erdvių ne tik nekilnojamo turto vystytojai. Neseniai čia atidarytas elegantiškas restoranas „Foxy“ tapo miestelio pasididžiavimu. Įkurtuvės neužilgo turėtų įvykti ir naujame „Iki“ prekybos centre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA