Spūstyje kaunietis fiksavo „gudručius“: taisyklės čia negalioja? | Kas vyksta Kaune

Spūstyje kaunietis fiksavo „gudručius“: taisyklės čia negalioja?

Penktadienį popiet naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojo informacija apie magistraliniame A1 kelyje užfiksuotus Kelių eismo taisykles (KET) pažeidinėjančius automobilių vairuotojus.

„Nuo Muravos link „Megos“ vairuotojam taisyklės negalioja. Bando pergudraut sistemą, bet gale vis tiek turi įsiliet į bendrą srautą“, – pažeidėjus fiksavęs pranešė kaunietis.

Kaip matyti iš skaitytojo atsiųstų vaizdo įrašų, kelyje link „Megos“ susiformavusi spūstis, todėl kantrybe nepasižymintys vairuotojai mieliau renkasi pažeisti KET ir išvažiuoja į kelkraštį.

Visgi, pabandžius apvažiuoti spūstyje kantriai stovinčius automobilius, vėliau vėl tenka rikiuotis į tą pačią eilę.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku, užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Už paprastą ištisinės linijos kirtimą gresia 170–230 Eur bauda.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA