Specialūs vaizdai iš civilinės saugos pratybų: Kauno rajone kilo masinės riaušės, per evakuaciją dingo žmogus | Kas vyksta Kaune

Specialūs vaizdai iš civilinės saugos pratybų: Kauno rajone kilo masinės riaušės, per evakuaciją dingo žmogus

Civilinės saugos pratybos Kauno rajone / KRS nuotr.

Šeštadienį Kauno rajone, Vilkijos, Čekiškės, Batniavos, Kačerginės, Kulautuvos ir Zapyškio seniūnijose vyko civilinės saugos pratybos. Savivaldybės institucijos ir specialiosios tarnybos mokėsi, kaip suvaldyti ekstremalias situacijas, vykdyti gelbėjimo ir padarinių likvidavimo darbus.

Mokymuose dalyvavo Kauno rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centras, šauliai, kariškiai, viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, policininkai, ugniagesiai, greitosios medicinos pagalbos tarnybos medikai, sveikatos centro ir biuro darbuotojai bei kiti specialistai – viso apie 700 dalyvių.

Seniūnijose buvo inscenizuojamos įvairios ekstremalios situacijos, kurias suvaldyti turėjo skirtingos tarnybos, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Pratybų metu Bubiuose, prie seniūnijos pastato buvo imituojamos kilusios masinės riaušės. Asmenys triukšmavo, aktyviais fiziniais veiksmais reiškė nepasitenkinimą aukštomis elektros, dujų kainomis, jų netenkino vietos ir šalies valdžios priimami sprendimai.

Civilinės saugos pratybos Kauno rajone / KRS nuotr.

Vietos seniūnas buvo kaltinamas verčiantis atlikti viešuosius darbus, kad asmenys galėtų gauti socialines pašalpas. Pavieniai asmenys piktinosi užimtumo tarnybos, Seimo darbu ir priimamais sprendimais. Kuomet gyventojų veiksmai pradėjo kelti pavojų seniūnijos darbuotojams ir kitiems gyventojams, buvo iškviesti policijos, o vėliau ir viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Kiek vėliau buvo gautas pranešimas, kad įvyko gedimas Vilkijos vandenvietėje, Vilkijos gimnazijos katilinėje kilo avarija, tuomet gautas signalas, kad Vilkijoje esančioje medienos apdirbimo įmonės „UAB Ekowood“ teritorijoje pastebėti iš pastatų besiskverbiantys dūmai.

Buvo aktyvuotos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos pajėgos. Dėl gaisro nukentėjo 11 žmonių, iš kurių 2 sužeisti ir 9 apsinuodijo dūmais, visi nukentėjusieji išvežti į gydymo įstaigas.

Civilinės saugos pratybos Kauno rajone / KRS nuotr.

Specialiųjų tarnybų pagalbos prireikė ir Kulautuvos reabilitacijos ligoninėje, kur įvyko masinė nelaimė. Teko evakuoti ten besigydančius pacientus, suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiesiems.

Dėl didelės pavojingų medžiagų koncentracijos ore teko evakuoti Vilkijos slaugos ligoninės pacientus. Kauno rajono ekstremalių situacijų operacijų centras gavo pagalbos prašymą perkelti į saugią vietą ten besigydančius pacientus. Jie buvo pervežti į Vilkijos vaikų dienos centrą. Tačiau evakuacijos metu pastebėta, kad dingo vienas asmuo. Apie dingusį asmenį buvo informuota Policija ir viešojo saugumo tarnybą ir pradėta dingusiojo paieška.

Savivaldybės vadovai džiaugėsi, kad pratybos praėjo sklandžiai, o jų metu buvo galima praktiškai organizuoti ir įsivertinti, kaip savivalda yra pasiruošusi ekstremalioms situacijoms ir bendradarbiaujant su specialiosiomis tarnybos likviduoti įvykių padarinius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA