Kaune į kriminalistų tinklą pakliuvo pavojinga gauja: aptikti ginklai, narkotikai, trotilas, šimtai šovinių | Kas vyksta Kaune

Kaune į kriminalistų tinklą pakliuvo pavojinga gauja: aptikti ginklai, narkotikai, trotilas, šimtai šovinių

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/09/21 20:01
Asociatyviosios Delfi, A. Vaitkevičiaus nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Narkotikai, ginklai ir šaudmenys Kauno nusikalstamo pasaulio atstovus nubloškė į teisiamųjų suolą – į belangę pasiųsti keturi iš penkių į kriminalistų tinklą šioje byloje pakliuvusių asmenų.

Dalis jų privačiame sektoriuje užima bent jau formaliai solidžias įmonių vadovų, vadybininkų pareigas.

Keturis kartus anksčiau teistam, vadybininku dirbančiam 42 metų kauniečiui Nerijui Šarovui skirtas 90 parų areštas, niekur nedirbančiam, 13 kartų praeityje teistam 41 metų šio miesto gyventojui Linui Šikšniui – 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas, dar vienam kauniečiui, autoserviso vadovui 42 metų Andriui Markauskui – 1 metų laisvės atėmimo bausmė.

Dusyk anksčiau teistas 39 metų mažosios bendrijos vadovas Vytautas Sinkevičius iš Kauno rajono už grotų turės praleisti 1 metus ir 3 mėnesius, o 42 metų kaišiadoriečiui statybininkui Mindaugui Lekavičiui, praeityje teistam vieną kartą, skirta 5 tūkst. eurų bauda.

Trečiadienį paskirdamas bausmes, Kauno apygardos teismas atsižvelgė į kiekvieno iš penketo rolę, nusikaltimų sunkumus, teistumus, ar buvo atliktos anksčiau skirtos bausmės už kitus nusikaltimus ir kitus faktorius.

Pavyzdžiui, L. Šikšnys, įskaitant ankstesnes bausmes, kalėjime iš viso privalės praleisti 3 metus ir 4 mėnesius.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Tyrėjų duomenims, N. Šarovas, L. Šikšnys, A. Markauskas ir V. Sinkevičius, veikdami bendrininkų grupėje, buvo sumanę parduoti 6 kilogramus kanapių kauniečiui A. T., kuris iš tikrųjų bendradarbiavo su teisėsauga.

Prokuratūros tvirtinimu, N. Šarovas jam įsigyti narkotikus pasiūlė 2021 metų birželio pradžioje.

L. Šikšnys automobilio „Mercedes Benz“ pristatė kvaišalus į vieną Kauno garažų – iš viso 1,6 kg kanapių.

Kilogramas šios narkotinės medžiagos juodojoje rinkoje tuo metu kainavo apie 3 tūkst. eurų.

Gavęs daugiau nei pusantro kilogramo kanapių, 2021 metų birželio 14 dieną A. T. perdavė jas policijos pareigūnams, kuriems pavyko demaskuoti visą gaują.

Be to, pasak kriminalistų, V. Sinkevičius laikė 5 nelegalius ginklus – tris pistoletus ir du šautuvus, 451 šovinį ir beveik 300 gramų trotilo.

Ginklai, šaudmenys ir didelės galios sprogstamoji medžiaga buvo laikoma V. Sinkevičiaus darbovietės teritorijoje – prie automobilių aikštelės esančio karinio-pontotinio tilto dalyje.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

M. Lekavičius savo namuose ir užkasęs žemės sklype nelegaliai laikė šaunamąjį ginklą, ginklų dalis, 16 šovinių ir sprogstamąją medžiagą.

N. Šarovas ir M. Lekavičius savo kaltę pripažino visiškai, V. Sinkevičius – iš dalies, o L. Šikšnys ir A. Markauskas kaltės kratėsi.

Teismas pripažino kaltais visus penkis: vienus dėl narkotikų, kitus – dėl ginklų ir šaudmenų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA