Vienas muštynių Laisvės alėjoje įtariamųjų lieka suimtas | Kas vyksta Kaune

Vienas muštynių Laisvės alėjoje įtariamųjų lieka suimtas

Muštynės Laisvės alėjoje / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų ikiteisminio tyrimo teisėjos 2023 m. rugpjūčio 31 d. nutartimi įtariamajam E. R. dėl įvykio Laisvės al., Kaune, buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesių laikotarpiui, terminą skaičiuojant nuo 2023 m. rugpjūčio 30 d. iki 2023 m. spalio 30 d. Pirmosios instancijos teismas padarė išvadą, kad yra pagrindas skirti suėmimą, nes įtariamasis gali bėgti (slėptis) ir trukdyti procesui, praneša Kauno apygardos teismas.

Šiandien Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija įtariamojo gynėjo skundą tenkino iš dalies – paliko galioti 2023 m. rugpjūčio 31 d. nutartimi įtariamajam paskirtą kardomąją priemonę – suėmimą, tačiau iš 2023 m. rugpjūčio 31 d. nutarties pašalino BPK 122 straipsnio 1 dalies 2 punkte numatytą suėmimo skyrimo pagrindą (trukdymas procesui).

Skundu įtariamojo gynėjas advokatas prašė panaikinti minėtą nutartį ir paskirti švelnesnes kardomąsias priemones – intensyvią priežiūrą ir užstatą.

Įtariamojo gynėjas teismo posėdžio metu prašė skundą tenkinti, o prokurorė prašė skundą atmesti.

Išnagrinėjusi skundą ir susipažinusi su teismui pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga, teisėjų kolegija padarė išvadą, kad įtariamajam suėmimas buvo paskirtas pagrįstai, todėl naikinti skundžiamos nutarties ir pakeisti įtariamajam taikomos kardomosios priemonės švelnesne nėra pagrindo.

Nors skunde gynėjas nesutiko, kad egzistuoja suėmimo pagrindai, tačiau įvertinus skundo argumentus ir ikiteisminio tyrimo medžiagoje užfiksuotų duomenų visumą, abejoti vieno iš šių suėmimo taikymo pagrindų egzistavimu, kad įtariamasis gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, nėra pagrindo.

Tačiau teisėjų kolegija, atkreipė dėmesį, kad suėmimas buvo nepagrįstai paskirtas BPK 122 straipsnio 1 dalies 2 punkte numatytu pagrindu, todėl savo iniciatyva šį punktą pašalino.

Ši nutartis įsiteisėja jos paskelbimo dieną ir yra neskundžiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA