Laisvės alėjoje pakabinti nauji informaciniai ženklai | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje pakabinti nauji informaciniai ženklai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Laisvės alėjoje įkurdinti nauji informaciniai ženklai, skirti „lakstūnams“, pamirštantiems tvarką mišriame pėsčiųjų ir dviračių take. Prevencinių priemonių ėmėsi ir Kauno policija – pareigūnai tikrino atriedančių transporto priemonių greitį ir dalijo informacines skrajutes ir atšvaitus.

Ketvirtadienį dėl neatsargaus dviračių ir paspirtukų vairuotojų elgesio Laisvės alėjoje imtasi papildomų saugumo priemonių, pranešė Kauno miesto savivaldybė. Nuo šiol judriausiame pėsčiųjų ir dviračių take bus matomi nauji informaciniai ženklai.

Informacinis ženklas / Kaunas.lt nuotr.

Pasak savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistų, mišriame take pro pat pėsčiąjį leidžiama važiuoti tik tokiu greičiu, kuris yra artimas praeivio judėjimo greičiui (apie 6 km/val.), paliekant pakankamą tarpą iš vieno ar kito šono.

Kaip jau rašyta, ketvirtadienį Laisvės alėjoje transporto priemonių vairuotojai sulaukė ir Kauno policijos dėmesio. Prevencinių priemonių ėmęsi pareigūnai tikrino atvažiuojančiųjų greitį ir įspėjo apie būtinybę laikytis čia galiojančių taisyklių. Dienos rekordininku tapo 26 km/val. greičiu važiavęs dviratininkas.

„Kelis paskutinius metus pastebime, jog eismo įvykių, kuriuose dalyvauja paspirtukininkai ar dviratininkai, daugėja. Šiais metais į gydymo įstaigas kreipėsi dvigubai daugiau šių eismo įvykių dalyvių nei praėjusiais. Nors statistika ir nedžiugina, bet šios transporto priemonės, ypač paspirtukai, populiarėja, todėl problema išlieka itin aktuali.

Paspirtukininkams ir dviratininkams primename, kad jie nepamirštų saugoti savęs ir kitų eismo dalyvių – dėvėtų šalmus, važiuotų tokiu greičiu, kuris yra artimas pėsčiųjų greičiui, šias susisiekimo priemones vairuotų blaivūs, viena transporto priemone naudotųsi vienas asmuo ir laikytųsi kitų Kelių eismo taisyklių“, – primena Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnai.

Paskutinis įspėjimas

Pastaraisiais metais ne tik Lietuvoje, bet ir kitose pasaulio valstybėse ypač dėl neatsargaus paspirtukų vairuotojų elgesio fiksuojama daug skaudžių įvykių, besibaigiančių Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyriuje.

Kaip pažymima pranešime, Kauno savivaldybė kol kas drausti naudotis paspirtukais ar dviračiais Laisvės alėjoje neketina. Visgi, jei situacija nepagerės, specialistai neatmeta galimybės imtis nepopuliarių, bet saugumą užtikrinančių sprendimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA