Dukros riksmą išgirdusi mama rado dvimetę sukniubusią ant grindų | Kas vyksta Kaune

Dukros riksmą išgirdusi mama rado dvimetę sukniubusią ant grindų

delfi.lt 2023/09/14 18:48
Asociatyvi / Kauno ligoninės nuotr.

Šiandien Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Jūratė Tamašauskienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dvejų metų mergaitės sunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamas jos mamos draugas V. J. Raseinių miesto gyventojui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 1 p. ir 2 p.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

2022 m. gruodžio 25-ąją dvejų metų mergaitė dėl kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas. Nustačius galimą smurtavimą prieš ją, kitą dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tyrimo metu surinktų duomenų visuma, tarp kurių – specialistų išvados ir liudytojų parodymai, leidžia įtarti, kad labai sunkų nusikaltimą galėjo padaryti tik mergaitės mamos draugas – 22 metų V. J. Moteris su savo dukromis dvynukėmis buvo atvykusi pas kaltinamąjį į svečius. Įvykio rytą mergaitės mama buvo namuose, vonios kambaryje. Išgirdusi savo dukros riksmą ji iš karto atbėgo į kambarį, bet mergaitę jau rado sukniubusią ant grindų.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad vyras tyčia smūgiuodamas padarė mažametei pilvo traumą ir tokiu būdu sunkiai sutrikdė mažametės sveikatą.

Kaltinamasis viso tyrimo metu neprisipažino smurtavęs prieš mergaitę, o jo padėtį sunkinanti aplinkybė ta, kad dėl jo padarytos veikos atsirado sunkių padarinių ir kilo reali grėsmė mažametės gyvybei.

Asmenys, pažįstantys kaltinamąjį, apibūdina jį kaip itin ūmaus būdo žmogų, greitai prarandantį savitvardą. Niekur nedirbantis, pradinį išsilavinimą turintis kaltinamasis anksčiau teistas nebuvo, tačiau tų pačių metų gruodį buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl viešosios tvarkos pažeidimo kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Jam buvo paskirta sumokėti įmoką į nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, bejėgiškos būklės žmogų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dvylikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA