Per šventes žiauriai sumušta dvimetė išleista iš Kauno klinikų: kas laukia toliau? | Kas vyksta Kaune

Per šventes žiauriai sumušta dvimetė išleista iš Kauno klinikų: kas laukia toliau?

Lrytas.lt 2023/01/27 20:41
Asociatyvi / Kauno klinikinės ligoninės nuotr.

Raseiniuose švenčių metu sunkiai sumušta mergaitė sparčiai sveiksta – penktadienį ji išleista iš Kauno klinikų, penktadienio pavakarę pranešė LNK televizijos laida „Labas vakaras, Lietuva“. Toliau jos laukia reabilitacija.

„Apie pora savaičių ji išbuvo Intensyviosios terapijos skyriuje. Tikrai pakankamai ilgą laiką jos būklė mums kėlė daug daug rūpesčių. Kaip ir minėjau, dabar jinai yra išrašoma sanatoriniam gydymui“, – LNK televizijai teigė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. dr. Rimantas Kėvalas.

Sanatorinis gydymas turėtų trukti apie 24 dienas. Ar ir po jo galima tikėtis išliekamųjų reiškinių?

„Tiesiog aš gal nenorėčiau kažko prognozuoti. Visi mes turime liekamųjų reiškinių iš savo vaikysčių“, – atsiduso R.Kėvalas.

Medikas neslėpė, kad šis atvejis jam buvo visiškai neįprastas ir išskirtinis, sukrėtęs net visko mačiusius specialistus: „Taip, be abejo, (sukrečia), mes esame žmonės, su savo jausmais, emocijomis, empatijomis.“

Primename, kad policijai apie Raseiniuose, nuomojamame bute, sumuštą dvejų metų mergaitę buvo pranešta gruodžio 25-osios ryte.

Greitąją pagalbą dėl negaluojančios dukters iškvietė mažylės motina. Ji atvykusiems medikams sakė, kad dukrai skauda pilvuką. Bute nieko įtartino nepastebėję medikai mergaitę nuvežė į Raseinių ligoninę.

Kadangi mažylės sveikatos būklė buvo sunki, ji iš Raseinių ligoninės buvo skubiai pervežta į Kauno klinikas. Čia medikai nustatė, kad mergaitė buvo sumušta. Jos kūne rasta daug smurto žymių.

Mergaitės kūnas buvo nusėtas mėlynėmis ir kraujosruvomis nugaros, juosmens srityse, tačiau baisiausi – ne išoriniai sužalojimai. Nuo smūgių buvo sužaloti plaučiai, inkstai ir kiti vidaus organai, įvyko gausus, gyvybei pavojingas vidinis kraujavimas.

Mažylė buvo skubiai operuota, o po operacijos – perkelta į Intensyviosios terapijos skyriaus palatą.

Portalo lrytas.lt duomenimis, medikams teko pašalinti vieną inkstą. Po operacijos mergaitė buvo prijungta prie gyvybę palaikančios aparatūros, jai taikyta dirbtinė plaučių ventiliacija.

Prieš pora savaičių pagerėjus sveikatos būklei mergaitė iš Intensyvios terapijos skyriaus buvo perkelta į kitą skyrių. Ji tapo guvesnė, ėme pati valgyti, šypsotis, reaguoti kalbinant.

Medikų teigimu, šios mažylės dar laukia ilgas gydymas ir reabilitacija.

Ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus mažamečio asmens sveikatos sutrikdymo policijos pareigūnai pradėjo vos gavę Kauno klinikų medikų pranešimą apie pas juos atvežta stipriai sumuštą mažametę.

Įtariamaisiais tapusi mergaitės motina ir jos draugas 22 metų Vytautas J. tvirtino mažylės nemušę.

Itin žiauriu savo dvejų metukų dukters sumušimu įtariama mergaitės motina po už grotų praleisto mėnesio netrukus bus išleista iš tardymo izoliatoriaus. Jai bus uždėta apykojė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA