Žiauriai sužalotos dvimetės istorijos detalės po truputį aiškėja | Kas vyksta Kaune

Žiauriai sužalotos dvimetės istorijos detalės po truputį aiškėja

delfi.lt / Vytenis Miškinis 2023/02/22 20:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjo jau beveik du mėnesiai nuo visą Lietuvą sukrėtusio įvykio Raseiniuose, kai buvo žiauriai sužalota dvimetė mergytė, kuri tik per stebuklą liko gyva. Įtariamieji – mažylės mama ir jos sugyventinis. Kol kas prokuratūra kategoriškai atsisako informuoti visuomenę, ką jie atlieka šiame tyrime ir ką jau pavyko išsiaiškinti. Tačiau vieną detalę oficialiai atskleidė – besibaigiant pagrindinio įtariamojo suėmimo terminui jį bus siekiama ir toliau laikyti už grotų.

„Ketvirtadienį vyks posėdis dėl suėmimo pratęsimo įtariamajam, prokurorė prašys skirti suėmimą 3 mėnesiams“, – tokį lakonišką atsakymą Delfi gavo iš prokuratūros atstovės Rasos Gelžinytės, kai pasiteiravo, kas šiuo metu vyksta tyrime dėl sunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo.

Šį įtariamąjį, 22 metų vaikiną, teismas iškart po įvykio leido suimti 2 mėnesiams. Besibaigiant šiam terminui, prokurorai siekia, kad jis ir toliau būtų įkalintas.

Informacija – neskelbiama

Nors oficialiai neatskleidžiama, kas įvyko ir kokios pozicijos laikosi jis pats, Delfi žiniomis, teisėsauga įtaria, kad būtent jis susierzinęs negailestingai smurtavo prieš sugyventinės dukrą.

2 metų mergytė po patirto smurto dvi savaites prabuvo komoje ir tik per stebuklą liko gyva, nors, tikėtina, pasekmes gali jausti visą likusį gyvenimą.

Asociatyvi / Kauno klinikinės ligoninės nuotr.

Kartu šiame tyrime įtariama ir 19-metė motina, ji buvo suimta mėnesiui, o pasibaigus šiam terminui, paleista į laisvę apykoje.

„Baigiantis įtariamosios suėmimo terminui, remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma, gautomis specialistų išvadomis ir aiškėjančiomis, kaip įtariama, įvykdyto nusikaltimo aplinkybėmis, buvo priimtas sprendimas įtariamosios kontrolę vykdyti elektronine stebėjimo priemone (apykoje)“, – taip paleidimą motyvavo prokuratūra.

Paprašius prokuratūros papasakoti apie nustatytas aplinkybes, Delfi gavo tokį atsakymą: „Apgailestauju, tačiau ikiteisminio tyrimo sėkmės klausimas neleidžia pateikti detalesnės informacijos apie šį ikiteisminį tyrimą“.

Įtariamąjį apibūdina itin neigiamai

Kaip pasakojo su tyrimu susipažinęs Delfi šaltinis, manoma, kad ji greičiausiai nesmurtavo prieš savo dukrą, tačiau ilgą laiką dangstė savo sugyventinį, tvirtindama, kad mergytė susižalojo nukritusi. Motinos elgesį šaltinis teisėsaugoje apibūdino kaip „Stokholmo sindromą“.

Pagrindinis įtariamasis jau turi 4 metų dukrą su ankstesne gyvenimo drauge. Savo feisbuke jis nurodęs, kad yra „Laisvo oro direktoriaus“, o jo gyvenimo filosofija – „gyvenu ir tiek“. Žiniasklaidoje skelbta, kad jis – bedarbis, nors socialiniuose tinkluose pilna nuotraukų, kur vaikinas džiaugiasi savo prabangiu BMW.

Apie jį itin negatyviai atsiliepė ir įtariamosios motina, anksčiau davusi interviu laidai „Prieš srovę“.

„Kai ji su juo susidėjo, ji pasikeitė, pasidarė uždaresnė“, – tikina moteris ir priduria, kad apie naująjį dukros draugą girdėjo daug blogo.

„Blogos žinios apie jį sklinda, kad narkomanas, platintojas… Jis neturėjo darbo, bet turėjo gerą mašiną, butą“, – laidoje pasakojo močiutė.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų mažamečio sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sužalota per Kalėdas

Delfi primena, kad sunkiai sužeista mergytė be sąmonės į Raseinių ligoninę atvežta gruodžio 25-osios vakarą, tačiau netrukus ji pervežta į Kauno klinikas.

Policija iškart pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo. Kadangi mergaitei medikai nustatė daugybinius sužalojimus, kurie galėjo atsirasti tik kryptingai smurtaujant, sulaikyta 19-metė mama ir jos 22 metų sugyventinis.

Į policiją ir medikus jie kreipėsi patys, sunerimę dėl mergaitės būklės, minėta, kad tuo metu jie buvo blaivūs. Tik neaišku, ar blaivūs jie buvo tada, kai mažylė sužalota. Sulaikyta jauna mama augino dvynukus, jų susilaukė dar būdama nepilnametė.

Feisbuke galima rasti, kad dar lapkritį mažylių mama ieškojo, kur Raseiniuose išsinuomoti vieno ar dviejų kambarių butą.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už sunkų mažamečio sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 12 metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA