A. Pogrebnojus išpeikė naują „Žalgirio“ logotipą: gavosi kažkokia kalėjimo iškaba | Kas vyksta Kaune

A. Pogrebnojus išpeikė naują „Žalgirio“ logotipą: gavosi kažkokia kalėjimo iškaba

R. Snarskio ir DELFI nuotr.

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pristatė naująjį komandos logotipą, tačiau teigiamą įspūdį ši naujiena pliko ne visiems. Žinomas Lietuvos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išpeikė naująjį „Žalgirio“ logotipą.

„Aišku gal aš ir klystu, bet manau kad naujas Kauno „Žalgirio“ logotipas neatlaiko jokios kritikos. Legendinė komanda pasisamdė kažkokius šarlatanus, kurie tokį keistą produktą jiems pakišo, gavosi kažkokia kalėjimo iškaba, o raidė Ž dar ir kažkieno prakasta atrodo. Na aišku, 1944 metai ne patys geriausi Europoje buvo, gal tai dėl to, žodžiu pamačius šį ženklą kyla visokios keistos mintys, bet tikrai labai, labai depresyvus logotipas gavosi“, – įžvalgomis dalijosi A. Pogrebnojus.

Įvairiomis nuotaikomis oficialioje „Žalgirio“ „Facebook“ paskyroje dalijosi ir Kauno klubo gerbėjai, dalis jų prašė sugrąžinti senąjį logotipą. „Jie tik juokauja, matyt nuo balandžio 1-osios užsilikęs pokštas“, – rašė komentatoriai.

„Kažkoks graudžiai atrodantis… Tikėkimės, kad sezonas bus geresnis nei logo…“, – rašė dar vienas fanas.

Kiti tarė ir palaikomąjį žodį. „Toks po modernaus, gal kiek labiau retro, bet žiūrisi gerai ir aiškiai atpažįstamas“, – rašė kaunietis. Fanai tikisi, kad naujasis „Žalgirio“ logotipas atneš pergales, o prie naujo jo dizaino ilgainiui priprasime.

„Kauniečiai, nesujaudinkite – pripratote prie mero, priprasite ir prie logotipo“, – komentavo internautai.

Kaip teigia pats „Žalgiris“, naujasis komandos logotipas buvo įkvėptas istorijos ir pritaikytas šiems laikams. Konstruojant logotipą esą atsižvelgta į skirtingus laikotarpius. Į logotipą naujai įterpti įkūrimo metai pabrėžia ilgą ir reikšmingą klubo gyvavimo istoriją.

Atnaujintas šriftas yra persmelktas ankstyvųjų „Žalgirio“ logotipo detalių. Kamuolys ir oranžinė spalva ilgą laiką buvo „Žalgirio“ logotipo centre, tad šis spalvinis akcentas buvo išlaikytas kartu su ikoniškais žaliai-baltais šachmatais, stilizuojant ir minimalizuojant pagrindinius herbo elementus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA