Šiuolaikinio šokio trupė „Ulna“ kviečia į stovyklą ir ekskursiją-spektaklį | Kas vyksta Kaune

Šiuolaikinio šokio trupė „Ulna“ kviečia į stovyklą ir ekskursiją-spektaklį

Šiuolaikinio šokio trupė „Ulna“./Organizatorių nuotr.

Jau trečią rudenį iš naujo atrasti judesį kauniečius kviečia šiuolaikinio šokio trupė „Ulna“, kuri po vasaros vėl plačiai atveria savo studijos duris. Rugsėjo 24 d. trupė kviečia į spektaklį–ekskursiją „Pakopa po pakopos“, o spalio 30 d. – į vaikų stovyklą.

„Šiuolaikinis šokis yra visiems prieinama ir nuostabi priemonės geriau pažinti save, lavinti empatiją ir kūrybiškumą, o smagiausia tai, kad jį patirti galima ne tik pasyviai stebint, bet ir aktyviai įsitraukiant ir išbandant jį pačiam, nepriklausomai nuo amžiaus ar fizinio pasirengimo. Juk judesys ir šokis yra visiems!“ – Sako trupės „Ulna“ įkūrėja, choreografė ir „Ulna“ edukacinės erdvės vadovė Indrė Puišytė-Šidlauskienė.

„Ulna“ edukacinė erdvė buvo įkurta siekiant paskatinti iš naujo atrasti džiaugsmą judėti: „Su profesionaliais šokėjais ir teatro aktoriais parengėme itin platų spektrą užsiėmimų, kurie pritaikyti pačiam įvairiausiam fiziniam pasirengimui. Savo veikloje įtraukiame žmones su negalia. Judesys gali tapti raktu užmegzti dialogui su kitais, ugdyti pasitikėjimą savimi. Studijos lankytojai vėliau turi galimybę prisijungti ir vaidinti spektakliuose kartu su profesionaliais šokėjais“ – sakė I. Puišytė – Šidlauskienė.

Ypatingo dėmesio susilaukė  ir gausų vaikų būrį sutraukė dienos stovykla „Teatralas“, kurios metu pasitelkiant įvairias teatro disciplinas kartu su vaikais profesionalūs šokėjai ir edukatoriai nagrinėjo herojaus temą: kas yra „herojus, kokiomis savybėmis ji/jis pasižymi, galbūt kiekvienas esame herojus? Atsakymų į šiuos klausimus vaikai ieškojo išbandydami režisieriaus, kompozitoriaus, scenografo, grimo meistro ir šokėjo specialybes. Dar viena stovyklos pamaina vyks nuo spalio 30 d.

Trupė „Ulna“ didelį dėmesį skiria profesionaliems bei itin originaliems spektakliams, tad rugsėjo 24 d. kvies žiūrovus į kauniečių ilgai lauktą spektaklį–ekskursiją „Pakopa po pakopos“, kuriame žiūrovai kartu su profesionaliais šiuolaikinio šokio šokėjais ir „Ulna“ mokiniais leisis į kelionę po Žaliakalnį. Ekskursija–spektaklis prasideda nuo tarpukario Kauno simboliu laikomų Kauko laiptų. Legenda pasakoja, jog čia karaliauja Kaukas – lietuvių mitų herojus. Spektaklio metu žiūrovai ne tik stebės šokėjų pasirodymus, bet ir patys taps istorijos dalyviais, girdėdami per ausines pasakojamas autentiškas ir intriguojančias tarpukario Žaliakalnio istorijas. Spektaklyje skambantys balsai, aktorių įgarsintos istorijos, susiliejančios su muzika, perkels dalyvius į tarpukario Žaliakalnį ir panardins juos į kelionę „Pakopa po pakopos“ laiko laiptais.

Registracija į vaikų stovyklą čia.

Registracija į edukacinės erdvės užsiėmimus čia. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA