Internetiniai sukčiai nusitaikė į A. Tapiną: platinama melaginga informacija apie pajamas | Kas vyksta Kaune

Internetiniai sukčiai nusitaikė į A. Tapiną: platinama melaginga informacija apie pajamas

A. Tapino, V. Skaraičio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Visuomenininkas, žurnalistas Andrius Tapinas pirmadienį „Facebook’e“ pranešė, jog pakliuvo į internetinių sukčių akiratį.

Socialiniuose tinkluose plintančioje melagingoje informacijoje teigiama, kad A. Tapinas yra sulaikytas Latvijos policijos dėl neaiškių pajamų.

„Nauja kažkieno apmokėta melagienų kampanija. Jau Latvijos policija mane sulaikė dėl neaiškių pajamų.

O kadangi jau gavau užklausų – mes su Arūnu Valinsku nepardavinėjam ir nereklamuojam stebuklingų vaistų nuo stuburo skausmo, perduokit mamoms ir močiutėms, kurioms iššoka šitos nuostabios „reklamos“, – feisbuko įraše apie plintančias melagienas pranešė A. Tapinas.

Kaip rugpjūčio viduryje naujienų portalui lrytas.lt teigė Vilniaus apskrities kriminalinės policijos komunikacijos atstovai, internetiniai sukčiai – opi problema, nes nusikaltimų skaičius internetinėje erdvėje sparčiai auga.

„Sukčiavimų tema aktuali visoje Lietuvoje, platesnę informaciją apie Lietuvos mąstu vykdomus tyrimus ir sukčiavimus valdo aukštesnė įstaiga – Policijos departamentas. Mes atsakingi už Vilniaus apskritį.

Statistikos, kad naudojamasi kažkieno žinomu atvaizdu, vardu ir t.t. nėra – visi įvykiai yra registruojami kaip sukčiavimai (tiek telefoniniai, tiek bendraujant su žmonėmis, tiek perkant parduodant daiktus ir t.t.). Tokių sukčiavimų yra registruojama nemažai – nuo š.m. pradžios yra registruota daugiau nei 5 000 pranešimų, susijusių su turtinės veiklos nusikaltimais (tarp jų ir sukčiavimai)“, – kalbėjo policijos atstovai.

Vis daugiau žmonių tiki internetinių sukčių pateikiama melaginga informacija ir nukenčia nuo ilgapirščių. Nors policija ir stengiasi užkirsti kelią sukčiams, tačiau ragina žmones būti budriems ir pamačius melagingus įrašus kreiptis į policiją, skelbia lrytas.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA