Naujus mokslo metus Kauno universitetai pradėjo švęsdami drauge: mieste nusidriekė eisena | Kas vyksta Kaune

Naujus mokslo metus Kauno universitetai pradėjo švęsdami drauge: mieste nusidriekė eisena

Rugsėjo 1-osios studentų eisena

Šiemet Kauno technologijos (KTU), Vytauto Didžiojo (VDU), Lietuvos sveikatos mokslų (LSMU) ir Lietuvos sporto (LSU) universitetai mokslo metus pradėjo švęsdami Rugsėjo 1-ąją drauge. Mieste nusidriekė universitetų bendruomenės eisena, atlikėjos GJan koncertu pasimėgauti galėjo ir visi miestiečiai.

Šiemet Rugsėjo 1-osios šventė prasidėjo Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros kiemelyje, kuriame Kauno universitetų studentai sakė priesaiką. Iškart po to visi šventės dalyviai, lydimi KTU pučiamųjų orkestro „The BrassBees“, keliavo per Laisvės alėją.

Pasiekus Nepriklausomybės aikštę, kauniečių ir miesto svečių laukė GJan koncertas, jo metu gyva muzika dalinosi ir dainininkės pasirodymą papildė jungtinis universitetų choras. Atlikėja susirinkusiesiems dovanojo nepamirštamas emocijas.

Renginyje taip pat dalyvavo ir su naujaisiais mokslo metais Kauno akademinę bendruomenę sveikino šalies prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

„Studentų himnas išsako mūsų įsipareigojimą Respublikai – bendrajam gėriui, kurį įkūnija nepriklausoma demokratinė valstybė. Kuo aktyviau į bendrojo gėrio kūrybą įsitraukia aukštojo mokslo institucijos ir visa akademinė bendruomenė, tuo visa valstybė stipresnė ir geriau pasirengusi reaguoti į ateities iššūkius“, – prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, jog studentų himnas „Gaudeamus“ yra giesmė jaunystei ir jaunatviškam entuziazmui, be kurio sunku įsivaizduoti studijų laikotarpį. G. Nausėda taip pat teigė, jog siekdami ateityje klestėti nepriklausomoje Lietuvoje, turėsime vis daugiau ir tiksliau investuoti į aukštąjį mokslą.

Mokslo metų pradžios šventės proga KTU rektorius prof. Eugenijus Valatka pažymi, kad studentiški metai – ypatingas laikotarpis, skatinantis pažinti, mokytis, atrasti ir siekti. Į universitetus grįžtantiems ir mokslo kelią aukštosiose mokyklose pradedantiems jaunuoliams šiemet KTU rektorius linki patyrimo džiaugsmo.

„Tikiuosi, kad visiems, pasiryžusiems save išbandyti, užteks entuziazmo, jaunatviško polėkio naujoms galimybėms ir drąsos tobulėti. Universitetas – tai nevaržančios bendrystės pavyzdys, vieta, kur mokslo žinios susipina su tikslia strategija ir kūrybine laisve. Būti visa to dalimi tikrai įkvepia – greitai tuo įsitikinsite kiekvienas“, – sako KTU rektorius.

Pasak VDU rektoriaus prof. Juozo Augučio, praėję metai įrodė, kokia stipri ir vienijanti yra akademinė bendruomenė, kai reikalingas palaikymas ir solidarumas. 2022–2023 mokslo metais VDU priėmė daugiau nei tris šimtus studentų iš Ukrainos ir leido jiems pasijusti didelės akademinės šeimos dalimi.

LSMU rektorius prof. Rimantas Benetis sveikina visą akademinę bendruomenę ir tikina studentus, kad universitetas – geriausias pasirinktas jų gyvenimo kelias: „Ateinantis studijų metas bus kupinas įvairių iššūkių, kuriuos sprendžiant atsivers naujos galimybes. Nebijokite drąsiai ieškoti ir kurti – mūsų Alma Mater atviras jūsų idėjoms. Tik jūsų rankose – ateitis, o kelias į ją bus grįstas studijų metu įgytomis žiniomis ir įgūdžiais.“

LSU rektorė prof. Diana Rėklaitienė taip pat džiaugiasi bendra Kauno universitetų švente ir svarbia jų veikla sparčiai besikeičiančiam miestui ir šaliai: „Neabejoju, kad aukštųjų mokyklų sumanymas kartu švęsti Mokslo ir žinių dieną atspindi glaudžius ryšius ir sumanymus, kurie puoselėjami pastaraisiais metais. Lietuvos sporto universiteto ir kitų aukštųjų mokyklų bendruomenėms linkiu ieškoti naujų idėjų, ugdyti kūrybingus ir laisvus šalies piliečius.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA