Kaunietis būgštauja, kad naujas darželis sukels problemų vairuotojams | Kas vyksta Kaune

Kaunietis būgštauja, kad naujas darželis sukels problemų vairuotojams papildyta

Kaunui penktadienį džiaugsmingai sutikus atnaujinto lopšelio-darželio atidarymą, vietos gyventojas signalizuoja apie, jo akimis, būsimą sudėtingą eismo situaciją. Kaip nurodė kaunietis, darželio prieigose yra kelios ženklais nepažymėtos lygiareikšmės sankryžos, kuriose jau ne kartą dužo automobiliai. Suintensyvėjus eismo srautui, pasak vyro, nelaimių gali įvykti daugiau.

„Atsidarė darželis Jūratės g., Kaune, nuosavų namų kvartale. O taip atrodo tas kvartalas atidarymo metu, pats darželis vaizdo įrašo pabaigoje, kadro tolumoje. Jūratės g. visai nepravažiuojama. Hmm, kaip gyventojams namo grįžti? Na, tai greičiausiai laikina, bet va avarijų ateityje bus, kaip bebūtų gaila.

Jau buvo rašyta, kad daugelis Švyturio gatvę laiko pagrindine ir tie, kurie ją bando kirsti, patenka į apmaudžias avarijas. Savivaldybei pasiūlėme sprendimą įteisinti Švyturio gatvę kaip pagrindinę atitinkamais ženklais. Bet savivaldybei užteko pinigų(?) įteisinti tik pusę gatvės, t. y., iki Panerių g.

O dalis ties darželiu liko su lygiareikšmėmis sankryžomis. Taigi tie, kas bandydami išvengti kamščių važiuos Ragučio g., paklius į apmaudžią padėtį. Liks nekalti, bet su sudaužytu automobiliu. Nebent jūs sugebėsite į tai atkreipti savivaldybės dėmesį ir jie greituoju būdu ims ir ištaisys tą klaidą“, – įžvalgomis dalijosi Vilijampolės gyventojas.

Jis pridūrė, kad vietiniai esą seniai važiuoja vadovaudamiesi principu „duok durniui kelią“, o kai gatvelėmis pradės kursuoti tėvai iš kitų mikrorajonų, situacija anaiptol nepagerės.

„Eismas ryte bus tikrai įdomus. Pati Jūratės g. eina turbūt 50-60 metrų nuo pagrindinės šviesoforu reguliuojamos Panerių-Varnių g. sankryžos. O ryto valandomis, 7.30-9.00 val., Panerių gatvė nuo Lapių pusės kokį kilometrą būna užkišta. Jei kas neįleistų, iš Švyturio gatvės įsukti į Panerių būtų neįmanoma. Spėju, užkiš ir pačią sankryžą, t. y., įvažiuos degant žaliam šviesoforo signalui, o išvažiuoti nespės“, – įdomius laikus vairuotojams prognozavo skaitytojas.

Kaip penktadienį skelbė savivaldybė, naujas lopšelis-darželis „Pelėdžiukas“ duris atvėrė Vilijampolėje, Jūratės g. 19. Į Rugsėjo 1-osios šventę čia susirinko beveik 160 vaikų – nuo pačių mažiausių iki priešmokyklinukų. Auklėtiniai su tėvais ir įstaigos darbuotojais oficialias įkurtuves paminėjo šventiniu renginiu.

Naujoji ugdymo įstaiga – ilgą laiką apleisto pastato konversija į modernias erdves vaikams. Pirmame aukšte įrengtos lopšelio grupės bei administracija. Antrame – logopedo, psichologo bei specialiojo pedagogo kabinetas, darželinukų ir priešmokyklinukų klasės.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pažymėjo tarybiniais laikais pastate jau veikus darželį, bet vėliau čia įsikūrė kurčiųjų ir nebylių organizacija. Pastaraisiais metais įstaiga vėl pertvarkyta į darželį – „Pelėdžiuką“ lankys beveik 160 vaikų, čia suformuotos 5 lopšelio, 3 darželio ir 1 priešmokyklinė grupė.

Šių metų pabaigoje–kitų pradžioje savivaldybė planuoja pradėti didžiausio Kaune – 260 vietų – lopšelio-darželio statybas Vijūkų gatvėje. Kitų metų viduryje dar vienos statybos prasidės Aleksote, čia numatyta Tirkiliškių darželio ir mokyklos-darželio plėtra.

Papildyta rugsėjo 5 d.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad prie naujo darželio įrengtos 8 automobilių stovėjimo vietos ir viena vieta neįgaliesiems, speciali judėjimo schema nėra taikoma.

„Visas vaikus atvežančių tėvų transportas gali judėti pagal dabartinį eismo organizavimą. Papildomi eismo tvarkos pakeitimai, neskaitant naujai įrengtų parkavimo vietų, nėra taikomi. Iš praktikos pastebime, kad žemos kategorijos gatvių sankryžose taikomas lygiareikšmis eismo organizavimo principas mažina greitį ir didina eismo saugumą, todėl esamos eismo organizavimo tvarkos keisti neplanuojame“, – paaiškino M. Matusevičius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA