Sinoptikai siunčia įspėjimą: savaitgalį numatomos gamtos išdaigos | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai siunčia įspėjimą: savaitgalį numatomos gamtos išdaigos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Artimiausios paros orų sąlygas Lietuvoje lems ciklono rytinė dalis, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Šeštadienį daugelyje šalies rajonų bus nepastoviai debesuota su trumpais lietumis bei perkūnija, o kai kur nulis smarkiai. Popiečio valandomis vietomis susidarys palankios sąlygos aukštiems kamuoliniams debesims formuotis, o jie savo ruožtu reiškia krušos tikimybę atskirose teritorijose.

Perkūnijų metu kai kur galimi vėjo gūsiai iki 15-20 m/s, tačiau ramiomis sąlygomis vėjo greitis vidutiniškai sieks apie 6-11 m/s ir pūs iš pietryčių, pietų, palaipsniui pereis į pietvakarių, vakarų. Oras šils iki 24-29 laipsnių šilumos – labiausiai kais pietiniai šalies rajonai.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį kai kur trumpai palis, vietomis su perkūnija. Pučiant silpnam vėjui kai kuriose vietovėse formuosis rūkai, o oras vės iki 14-19 laipsnių šilumos.

Sekmadienio pirmoje pusėje labiausiai apsiniaukę bus pietrytinėje Lietuvos dalyje. Dieną kai kur gaivins trumpi lietūs, vėjas pūs nepastovios krypties, 4-9 m/s, tačiau lyginant su praėjusia para, intensyvesnės gamtos išdaigos bus mažai tikėtinos. Oras daugiausiai šils iki lietuviškai vasarai būdingų 21-26 laipsnių šilumos.

Kitos savaitės pradžioje vėl nusimato labiau permainingi orai, o vasara vis primins apie save šiltesnei oro masei užslenkant į Lietuvos teritoriją.

Pirmadienio naktį daug kur prognozuojami trumpi lietūs su perkūnija, vietomis žada palyti gana smarkiai. Vėjas pūs iš rytų ir sieks 5-10 m/s, perkūnijų metu greitės iki 18 m/s. Nakties oro temperatūra bus būdinga pastarosios savaitės naktims – 13-18 laipsnių šilumos.

Pirmadienį dieną kai kur taip pat neaplenks trumpi lietūs. Vėjas bus besikeičiančios krypties, 7-12 m/s. Kais iki 25-30 laipsnių šilumos, vakariniuose šalies rajonuose bus kiek vėsiau, daugiausia iki 24 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA