Daugiau detalių apie brutalų išpuolį Laisvės alėjoje: įtariamieji nustatyti | Kas vyksta Kaune

Daugiau detalių apie brutalų išpuolį Laisvės alėjoje: įtariamieji nustatyti

Penktadienio popietę tamsius mafijos laikus primenantis išpuolis įvyko pačioje Kauno širdyje. Kauno policijos vadovai pakomentavo brutalų išpuolį, kai prie Laisvės alėjos fontano esančiame restorane sėdėjusius asmenis ėmė talžyti kaukėta gauja.

Apie Kaune, Laisvės alėjoje, įvykusį incidentą komentarą pateikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

„Kaune, Laisvės alėjoje, įvyko įvykis, tai susiję su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi. Policija nustatė galimus įtariamuosius ir šiuo metu vykdoma jų paieška.

Pašaliniai asmenys kavinėje nenukentėjo, nukentėjo tik tie asmenys, kurie buvo siejami su nusikalstamomis grupuotėmis. Sužalojimai nėra padaryti tokie rimti, kai kurie jau yra išleisti iš ligoninės. Turim surinkę ir įkalčių įvykio vietoje. Pagal pirminę informaciją įvykis mums kaip ir aiškus“, – komentavo D. Pliavga.

Kaip atskleidė Kauno AVPK viršininko pavaduotojas, konflikto motyvas yra senesni konfliktai. Policijos žiniomis, asmenys yra anksčiau konfliktavę ir Laisvės alėjoje įvyko tolimesnis santykių aiškinimasis.

Grupuočių pavadinimų D. Pliavga negalėjo įvardyti – „pavadinimų nėra, jie turi savo autoritetus, bet pavadinimų neturi“.

„Nukentėję buvo 4 asmenys, 3 pristatyti į ligoninę. Prelimanariai vienas jau yra išleistas. Net jei asmenys nepareikš kaltinimų, kad yra nukentėję jie vis tiek bus tokiais pripažinti, kadangi tai yra viešosios tvarkos pažeidimas, pareiškimas reikalingas“, – detalizavo D. Pliavga.

Preliminariai aišku, jog užpuolimą įvykdė 8 asmenys. Įvykis įvyko pagal galimai palankiai susiklosčiusią situaciją.

Apie bendrą nusikalstamumo Lietuvoje situaciją informavo Policijos departamento generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Pagal šiai minutei turimus duomenis, šiam nusikaltimui buvo pakankamai gerai pasiruošta. Tai rodo ir turimos maskavimo priemonės, ir turimi įrankiai, kuriais buvo padaryti kūno sužalojimai.

Kaip minėta, įvykio vietoje rasta reikšmingų bylai įrodymų. Yra aiškiai nustatytos kryptys. Iškart po įvykio policijai jau aišku viskas dėl motyvų, dėl priežasčių. Dabar yra vykdomi kiti pirminiai veiksmai.

Šitą įvykį vertinu kaip vienetinį, vienkartinį. Tokių įvykių netolimoje praeityje, nei šiuo metu nebuvo pasitaikę. Jis pasižymi savo brutalumu, viešu įžulumu. Policija šių dalykų netoleruoja. Viską darysime, kad tokių įvykių nepasikartotų“, – aiškino R. Požėla.

Policijos departamento generalinis komisaras R. Požėla ramino, jog visuomenė gali jaustis saugi ir rami.

„Visuomenė, politikai, kurie išreiškia savo tam tikras pozicijas gali tikrai jaustis labai saugūs. Paminėsiu dar kartą, kad tai aš vertinu kaip vienkartinį, vienetinį įvykį, kurių Lietuvoje paskutiniu metu, ačiū dievui, nevyksta. Policija viską darys, kad užkirstų kelią tokių gaujų santykių aiškinimuisi. Policija turi efektyvius įvykius kovoti prieš organizuotą nusikalstamumą.

Tokį įvykį mes, kaip ir visa visuomenė, vertiname kaip rezonansinį. Per 7 mėnesius Lietuvoje mes turime šiokį tokį apiplėšimų padidėjimą – 8 daugiau, tačiau turime 10 mažiau nužudymų. Viešojoje vietoje įvykdytų nusikaltimų turime 15 proc. mažiau. Galiu vertinti, kad smurtinis nusikalstamumas turi tendenciją mažėti (kalbu apie registruotą smurtinį nusikalstamumą)“, – bendrą nusikalstamumą situaciją Lietuvoje apžvelgė R. Požėla.

R. Požėla, paklaustas, kodėl buvo pasirinkta būtent ši vieta – Kauno miesto centras, Laisvės alėja, atsakė, jog galbūt buvo norima pagąsdinti ir atkreipti dėmesį, kad grupuotė į nieką nekreipia dėmesio ir gali užpulti net viešoje vietoje, miesto širdyje.

Vis dėlto, motyvas iki galo dar nėra aiškus, vyksta tyrimas, todėl, kai tik bus aiškios visos įvykio detalės, policija visuomenei žada pateikti visą surinktą informaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA