Kėdainiuose vėl apgadintas tiltas: į vietą skubėjo specialiosios tarnybos | Kas vyksta Kaune

Kėdainiuose vėl apgadintas tiltas: į vietą skubėjo specialiosios tarnybos

rinkosaikste.lt / Dimitrijus Kuprijanovas 2023/08/23 15:27
Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Antradienį prieš temstant ant Kėdainių miesto Tilto gatvės tilto skubėjo specialiosios tarnybos, mat gautas pranešimas, kad važiuodamas tiltu sunkiasvoris automobilis nuvertė, sulaužė ir apgadino laikinąsias tilto konstrukcijas – gabaritinius vartus, kelio ženklus, tvorą, šviesoforus.

Pranešė liudininkai

Bendrasis pagalbos centras apie 21 val. gavo ne vieną pranešimą iš gyventojų, kurie važiuodami pastebėjo, kaip Tilto gatvės tiltą kirto krovininis automobilis.

Buvo asmenų, kuriems netgi pavyko nufilmuoti įvykį. Vaizdo įrašą žmonės perdavė policijai.

Apgadino stipriai

Važiuodama didelių gabaritų transporto priemonė nuvertė specialiai įrengtus gabaritinius vartus – jų detalės pavojingai nukrito, pakibo elektros kabeliai.

/ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Negana to, sunkiasvoris dar nulenkė ir kelio ženklus, apgadino šviesoforus, segmentinę tvorą. Vienas šviesoforas nuo Tilto gatvės pusės nustojo veikti, veikė tik esantis nuo Šėtos gatvės pusės.

Išaiškino vairuotoją

Netrukus į įvykio vietą atskubėjo policijos pareigūnai. Jie užtvėrė įvažiavimą ant tilto, apie incidentą buvo informuoti kelininkai ir kitos tarnybos.

Įvykį skubiai ėmęsi aiškintis policijos pareigūnai nustatė, kad sunkiasvorį automobilį vairavo blaivus vyresnio amžiaus vyras. Jis buvo sulaikytas nuvažiavęs iš įvykio vietos.

Lenkijos Respublikos pilietis paaiškino, jog pasiklydo Kėdainiuose, o tiltu važiuoti jam rodė navigacija, esą kelio ženklų ir gabaritinių vartų jis nepastebėjo.

Beje, vyras prasitarė, kad teisę vairuoti sunkiasvorį automobilį įgijo vos prieš dvejus metus. Už pasišalinimą iš įvykio vietos jam gresia solidi bauda ir net teisės vairuoti atėmimas.

Eismas ribojamas

Priminsime skaitytojams, kad Tilto gatvės tiltu leidžiama važiuoti transportui, kurio bendroji masė yra iki 5,5 tonų. Transporto priemonių aukštis neturi viršyti 3,2 metro.

/ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kad ant tilto negalėtų užvažiuoti sunkiasvoriai automobiliai, įrengti gabaritiniai vartai ir kitos techninės bei inžinerinės priemonės.

Deja, tačiau visos šios saugumo priemonės visiškai neapsaugo nuo neatidžių vairuotojų, kurie nori didelių gabaritų transporto priemonėmis kristi tiltą.

Kaip žinia, šis atvejis jau ne pirmas, ir ne antras…

Tilto konstrukcijas apgadinęs sunkiasvoris nuvažiavo miesto centro link

Atsirado liudininkų, kurie nufilmavo, kaip tiltą kerta ir apgadina sunkiasvorė mašina ir kaip su ant sunkiasvorės kabančiomis tilto konstrukcijomis automobilis nuvažiuoja Tilto gatve miesto centro link.

Trečiadienio rytą Kauno apskrities policija patikslino, jog eismo įvykį sukėlė 1957 metais gimęs Lenkijos Respublikos pilietis.

Pareigūnai netraktavo, kad vairuotojas pasišalino iš eismo įvykio vietos. Už tai atsakomybė jam negresia. Vairuotojas netgi patikino, kad jo sunkiasvorė mašina visiškai nenukentėjo, net puspriekabės tentas ir tas liko sveikas.

Tačiau vyras atrodė labai išsiblaškęs ir pasimetęs.

Tiesa, liudininkai pranešė, jog tą vakarą vairuotojas pavojingai manevravo ir J. Basanavičiaus bei Josvainių gatvėse.

Vairuotojui surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d. (Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas). Už tai gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Pats vyras pareigūnams dar paaiškino, kad į Lietuvą važiuoja nedažnai. Čia jis kelioms įmonėms iš Lenkijos veža plastikinius langus.

Vyras turėjo išsikrauti krovinį keliuose taškuose.

Šį rytą vairuotojas išvažiavo atgal į Lenkiją.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA