Bronzos medalį atsiėmęs M. Alekna jau susidėliojo ateities planą: atskleidė, ką studijuos | Kas vyksta Kaune

Bronzos medalį atsiėmęs M. Alekna jau susidėliojo ateities planą: atskleidė, ką studijuos Paryžiuje nori mesti virš 70 m

delfi.lt / Mažvydas Laurinaitis 2023/08/22 21:46
Mykolas Alekna / A. Pliadžio nuotr.

Mykolas Alekna praėjus kiek mažiau nei parai po disko metimo finalo atsiėmė bronzos medalį. Trečiadienį jis grįš į Lietuvą, kur pergalę paminės su šeima ir netrukus vėl krausis lagaminus – laukia skrydis į JAV ir studijos.

Pirmadienį 20-metis M. Alekna Budapešte (Vengrija) vykstančio pasaulio čempionato disko metimo rungties finale įrankį toliausiai numetė 68,85 m ir užėmė trečią vietą.

Stabiliai diską metęs lietuvis 68 m ribą peržengė triskart, tačiau net ir to neužteko, norint pakovoti dėl dar aukštesnių vietų.

Auksą ir čempionatų rekordą paskutiniu metimu nuskynė 30-metis švedas Danielis Stahlis (71,46 m), sidabrą – 24-erių slovėnas Kristjanas Čehas (70,02 m).

Visi trys vyrai dar kartą susitiko antradienį – organizatoriai tikruosius medalius įteikia kitą dieną po finalo, specialiai tam įrengtoje aikštėje, kur su sportininkais gali fotografuotis minios sirgalių.

Ne vieną nuotrauką teko atlikti ir M. Aleknai.

„Smagu, aišku. Sezono kulminacija. Esu laimingas. Atsiminimai tikrai puikūs. Viskas pasisekė gerai, tikrai esu patenkintas rezultatu“, – praėjus parai apie savo laimėjimą atsiliepė jaunasis disko metikas.

Dar daugiau sveikinimų atskriejo iš Lietuvos: „Daug gavau jų. Dar nespėjau visų peržiūrėti“.

Ne vieną įspūdingą pergalę ir medalį jau nuskynęs M. Alekna pripažino, kad didelio jaudulio atsiimdamas juos jau nejaučia.

„Jau pripratęs. Labiau virpa varžybose“, – nusijuokė jis.

Į Lietuvą sportininkas su treneriu Mantu Jusiumi grįš jau trečiadienį. Čia jau lauks tėvų paruošta šventė, o vėliau – ir kelionė į JAV. Tęsti studijų M. Alekna išvyks jau rugpjūčio 28 d.

Kalifornijoje, Berklio universitete mokslus kremtantis M. Alekna jau pasirinko tolimesnę kryptį – studijuos psichologiją.

Šalia mokslų laukia ir svarbūs sportiniai metai – pasiruošimas Paryžiaus vasaros olimpinėms žaidynėms.

„Bus įdomu, kaip pasiseks. Ten teks mesti virš 70 m tikrai. Toks ir bus tikslas – būti geriausioje sportinėje formoje ir mesti 70 metrų“, – į ateitį žvilgtelėjo atletas.

Antrame pasaulio čempionate dalyvavęs M. Alekna iškovotą bronzą pridės prie sidabro, laimėto 2022-aisiais Oregone (JAV).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA