LSMU Kauno klinikos pagelbės Raseinių ligoninei | Kas vyksta Kaune

LSMU Kauno klinikos pagelbės Raseinių ligoninei

LSMU Kauno klinikos / R. Achmedovo nuotr.

Prieš keletą savaičių susidariusi rimta situacija Raseinių ligoninėje pamažu stabilizuojama, ir paslaugų teikimas gyventojams, padedant Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikų bei kitų regiono sveikatos centrų medikams, toliau vyks be trukdžių.

Raseinių rajono savivaldybėje iš karto imtasi priemonių, vos tik merą Arvydą Nekrošių pasiekė oficialus viešosios įstaigos (VšĮ) Raseinių ligoninės direktoriaus raštas apie tai, jog 7 šios ligoninės gydytojai direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo (paskutinė šių gydytojų darbo diena – rugpjūčio 10 d).

Atsižvelgdami į situacijos rimtumą, savivaldybės vadovai skubiai ėmėsi svarbių sprendimų ir veiksmų. Vieni pirmųjų žingsnių, inicijuoti mero A. Nekrošiaus, buvo susitikti su išeinančiais gydytojais ir pabandyti išsiaiškinti tokio sprendimo priežastis bei pabandyti pakeisti jų nuomonę. Susitikus išsiaiškinta, jog tikrosios išėjimo priežastys buvo įsisenėję kolektyvo nesutarimai bei ilgai nesprendžiamos tarpusavio problemos.

Anot rajono mero patarėjos Indrės Levickytės, įvertinus vietos gydytojų išsakytas mintis ir kategorišką atsisakymą grįžti į darbą, nuspręsta ieškoti būdų, kaip toliau (netekus dalies medikų) organizuoti darbus Raseinių ligoninės Skubios pagalbos ir Vidaus ligų skyriuose. Todėl buvo surengti skubūs posėdžiai kartu su LSMU Kauno klinikų bei Kauno regiono gydymo įstaigų atstovais ir regiono savivaldybių vadovais. Pirmojo posėdžio metu V. Merkliopas pristatė ligoninės situaciją, kuri išryškino kelias pagrindines problemas. Ir akcentavo, jog būtina rasti galimybių savaitgaliais ir darbo dienomis nuo 15 val. užtikrinti skubią pagalbą į ligoninę atvykstantiems gyventojams bei organizuoti budėjimus naktimis ir savaitgaliais terapiniame skyriuje.

Pirmiausia bendrai sutarta, kad bus ieškoma būdų prailginti šeimos gydytojų darbo laiką ir užtikrinti būtinosios pagalbos teikimą savo kompetencijų ribose pirminės sveikatos priežiūros centruose. Tai aptarta praėjusią savaitę vykusiame susitikime su visais Raseinių rajono pirminio lygio gydymo įstaigų vadovais. Gydytojai, suprasdami situacijos rimtumą, pažadėjo tokį prašymą rimtai apsvarstyti.

Taip pat buvo nuspręsta, jog Kauno klinikos perkels vieną telemedicinos stotelę. Tai padės budinčiam Raseinių ligoninės gydytojui, o kai jo nebus, – slaugytojui, nuotoliniu vaizdo skambučiu pasikonsultuoti su Kauno klinikų profesionalais ir drauge nutarti, kokį gydymą geriausia būtų taikyti pacientui.

Pažymėtina, jog toks komunikavimo būdas leis sustiprinti ir pačių Raseinių ligoninės gydytojų kompetenciją, kai niekur nevykstant, bus galima gauti žinių ir kolegos patarimą. Greta šių sprendimų Kauno greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovas pažadėjo ieškoti galimybių ir dedikuoti papildomą brigadą, užtikrinančią greitesnį pacientų transportavimą tarp gydymo įstaigų.

Taip pat pradėta ir naujų vidaus ligų gydytojų paieška. Todėl visą pastarąją savaitę meras A. Nekrošius ir vicemeras M. Tamaliūnas, kuruojantis medicinos sritį savivaldybėje, kalbėjosi su kitais rajono gydytojais (įvairių specialybių), siūlydami ateiti budėti į ligoninės Skubios pagalbos skyrių. Taip pat pabendrauta su nemažai gydytojų rezidentų, kurie išgirdę apie naujas karjeros galimybes Raseiniuose, jau pareiškė norą prisijungti prie vietos ligoninės kolektyvo. Kauno klinikos ir LSMU Kauno ligoninė savo gydytojų bendruomenėse taip pat jau išplatino informaciją apie galimybę įsidarbinti Raseiniuose.

„Greta viso to, vicemeras M. Tamaliūnas, administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas ir Savivaldybės gydytoja Akvilė Juškienė lankėsi ir pačioje ligoninėje, kur kartu su dabartiniais vadovais sudėliojo konkrečius ateinančių savaičių budėjimo grafikus, papildomai prikalbino Raseinių ligoninėje dar dirbančius gydytojus sutikti dažniau budėti bei aiškinosi jų poreikius ir lūkesčius darbo atžvilgiu.

Tad, galutinai peržiūrėjus budėjimo grafikus ir jau sutikusių dirbti šioje ligoninėje naujų gydytojų sąrašus, išryškėjo, kad situacija Raseinių ligoninėje, nepaisant visų trukdžių, pamažu stabilizuojasi. Todėl pacientai didelių pokyčių turėtų nepajusti“, – praneša Raseinių rajono savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA