Į paskutinę „Karklę“ suvažiavę festivaliautojai nepamiršo „apsirūpinti“ | Kas vyksta Kaune

Į paskutinę „Karklę“ suvažiavę festivaliautojai nepamiršo „apsirūpinti“

DELFI, Klaipėdos AVPK nuotr.

Savaitgalį tūkstančius žmonių pritraukęs paskutinįkart rengiamas „Karklės“ festivalis sulaukė ir policijos pareigūnų dėmesio. Narkotinių medžiagų paieškoje pareigūnams talkino kinologų šuo Narutas, padėjęs nustatyti kelis įtariamuosius.

Kaip skelbia Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), rugpjūčio 12 d. pareigūnai darbo turėjo nuo pat ryto.

Apie 08.40 val., Klaipėdos r. Karklės k., renginio apsaugos poste apsaugos darbuotojas daiktų apžiūros metu pas 2001 m. gim. vaikiną kelioniniame krepšyje rado plastikinį indelį.

Indelyje buvo 8 vienetai folijos lankstinukų su žalios spalvos, augalinės kilmės, specifinio kvapo, įtariama, narkotine medžiaga. 2001 m. gim. vaikinas sulaikytas, pristatytas į Klaipėdos r. policijos komisariatą.

Apie 13.20 val. festivalio apsaugos poste apsaugos darbuotojas daiktų apžiūros metu pas 1995 m. gim. vyrą kelnių kišenėje rado plastikinį indelį. Indelyje rastas permatomas polietileninis maišelis su baltos spalvos, biria galimai narkotine medžiaga.

Apie 15.30 val. renginio metu, pareigūnams patruliuojant su tarnybiniu šunimi Naruto, palapinių teritorijoje tarnybinis šuo rado, įtariama, narkotinių medžiagų.

Apie 19.00 val., festivalio apsaugos darbuotoja patikrinimo metu pas 2002 m. gim. merginą rado dėžutę, kurioje buvo 2 žalios spalvos tabletės, kaip įtariama, narkotinės medžiagos. Taip pat rastos dvi suktinės. Mergina sulaikyta.

Apie 21.25 val., Klaipėdos r., Karklės k., automobilių aikštelėje Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai pas 1991 m. gim. vyrą rado folijos lankstinuką. Lankstinuke buvo baltos spalvos milteliai, galimai narkotinė medžiaga. Asmuo sulaikytas.

Apie 22.37 val., Klaipėdos r., Karklės k., automobilių aikštelėje, 1995 m. gim. vyras numetė mažą plastikinį maišelį su baltos spalvos milteliais, galimai narkotine medžiaga.

Apie 23.55 val., Klaipėdos r., Karklės k., renginio dalyvių patikros poste pas 1992 m. gim. vyrą rastos dvi dėžutės. Vienoje jų buvo plastikinis maišelis su dvidešimt raudonos spalvos tablečių. Kitoje dėžutėje buvo plastikinis maišelis su rudos spalvos medžiaga.

Dėl visų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 259 str., dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Primename, kad 2010 m. pradėtas organizuoti festivalis „Karklė“ – vienintelis muzikos festivalis, vykstantis Lietuvos pajūryje. Kasmet čia ant scenos lipa žinomiausi Lietuvos ir užsienio atlikėjai, publiką pasitinka daugybė pramogų.

Tiesa, 2023-iųjų „Karklė“ yra paskutinė. Kaip prieš festivalį paskelbė organizatoriai, rugpjūčio 13-ąją nuskambėjus paskutiniam akordui, renginys visam laikui atsisveikins su gerbėjais. Festivalis tiesiog nebeišsitenka sparčiai urbanizuojamose Karklės kaimo apylinkėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA