Užsienio reikalų viceministras M. Adomėnas traukiasi iš pareigų | Kas vyksta Kaune

Užsienio reikalų viceministras M. Adomėnas traukiasi iš pareigų

BNS / Ignas Jačauskas 2023/08/12 12:01
Mantas Adomėnas / DELFI nuotr.

Užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas atsistatydina iš pareigų, nes vairavo būdamas neblaivus. Apie tai jis šeštadienį pranešė „Facebook“ paskyroje.

„Padariau didelę ir neatleistiną klaidą – vairavau neblaivus. Todėl traukiuosi iš užsienio reikalų viceministro pareigų“, – teigė jis.

Pasak M. Adomėno, po penktadienio „pasisėdėjimo su bičiuliais“ jis šeštadienį vyko Molėtų rajone prie ežero ir buvo sustabdytas pareigūnų, kurie jam nustatė 0,62 promilių girtumą.

„Po vakar dienos pasisėdėjimo su bičiuliais, kuris užtruko iki vėlumos, pamiegojęs septynias valandas maniau, kad jau būsiu išsiblaivęs, ir nuvažiavau už trijų kilometrų nuo miestelio Molėtų rajone prie ežero išsimaudyti. Paaiškėjo, kad klydau – grįžtantį mane patikrino policija ir nustatė 0,62 promilių girtumą“, – tvirtino politikas.

„Tai tik mano kaltė. Dėl jos labai apgailestauju. Nemėginu teisintis. Atsiprašau visų, kurių pasitikėjimą šiais savo veiksmais apvyliau“, – rašė M. Adomėnas.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tvirtino neturėjęs priekaištų dėl M. Adomėno darbo kokybės, tačiau jo sprendimą atsistatydinti po šio įvykio vertina teigiamai.

„Tačiau po įvykių, kuomet vairavo neblaivus, jo apsisprendimą atsistatydinti vertinu kaip tinkamą žingsnį“, – BNS perduotame komentare šeštadienį teigė ministras.

Premjerės spaudos tarnyba BNS nurodė, kad Ingridos Šimonytės vertinimu, viceministras padarė akivaizdų pažeidimą ir jo sprendimas trauktis yra garbingas žingsnis.

Su pačiu M. Adomėnu BNS šeštadienį nepavyko susisiekti. LRT radijui jis patvirtino informavęs G. Landsbergį apie atsistatydinimą. „Pranešiau ministrui, nėra daugiau ką komentuoti – tai mano kaltė, mano klaida ir viskas“, – sakė jis.

M. Adomėnas užsienio reikalų viceministru dirbo nuo 2020-ųjų gruodžio vidurio, kai po Vyriausybės suformavimo į pareigas buvo paskirtas kartu su kitais viceministrais.

Nuo 2000 iki 2018 metų jis buvo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariu. Tų metų birželį partijos Priežiūros komitetas jį pašalino iš partijos už nederamus ryšius su koncernu „MG Baltic“.

M. Adomėnas 2008–2020 metais buvo Seimo narys, 2020-aisiais jis pralaimėjo rinkimus Raudondvario vienmandatėje apygardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA