Vilijampolėje apvogtas žinomas grožio salonas: savininkė kreipiasi į visuomenę | Kas vyksta Kaune

Vilijampolėje apvogtas žinomas grožio salonas: savininkė kreipiasi į visuomenę

E. Jurelly, „Facebook“ nuotr.

Daugiau nei 20 tūkst. eurų – tokius nuostolius dėl vagišių veikos teigia patyrusi Kauno grožio salono ir akademijos „Bio Benè Italia Lietuva“ įkūrėja Vaida Norkūnaitė. Moteris kreipiasi į visuomenę pagalbos – ji mano, kad pavogtą kosmetiką bei įrangą nusikaltėliai gali mėginti parduoti.

Tiek nusikaltėlių rankose atsidūrę kremai, losjonai, aliejai, serumai ar kaukės, tiek veido ir kūno aparatas RFX3-3D yra pagaminti Italijoje. Kaip nurodoma antradienio rytą išplatintame pranešime apie vagystę, V. Norkūnaitė yra vienintelė Lietuvoje, oficialiai dirbanti su šiomis grožiui puoselėti skirtomis priemonėmis.

Per daugiau nei 10 pašnekovės darbo metų tai yra pirmas atvejis, kai jos įkurta įstaiga apvagiama. V. Norkūnaitė tai sieja su veiklos plėtra ir prieš metus įvykusiu naujo salono atidarymu.

„Iš tam tikrų požymių aišku, kad atėjęs buvo ne vienas žmogus, gerai supratęs, ką daro. Akivaizdu, kad patalpos stebėtos, analizuota situacija įvertinant, kas, kada ir pro kur išeina, tad apsisaugoti nepadėjo net tam skirtos priemonės“, – teigia V. Norkūnaitė.

Nusikaltimas, apie kurį pranešta Kauno policijai ir dėl kurio pradėtas ikiteisminis tyrimas, įvykdytas liepos 25–osios naktį.

Į darbą atėjusios kosmetologės pirmiausia pastebėjo, jog pravertos tarnybinio įėjimo durys. Jos yra arčiausiai kabineto, kuriame tąkart buvo paliktas radio dažnio aparatas, skirtas be injekcijų tobulinti veido odą bei kūno proporcijas. Būtent šio įrenginio bei didžiulio kiekio tiek profesionalios, tiek namuose naudoti skirtos kosmetikos buvo pasigesta.

„Tai, ką pasisavino, vagys gali mėginti parduoti. Bet ar bus perkančių? Juk su radio dažnio aparatu reikia žinoti, kaip elgtis, o tokius mokymus, turėdami visus italų leidimus, Lietuvoje organizuojame tik mes. Tad arba žmonės neturės kur dėti įrenginio, arba jie jau pas mus yra lankęsi ir žino, kaip su juo dirbti“, – pastebi V. Norkūnaitė.

Anot jos, vagišius galėjo sugundyti RFX3–3D kaina ir nauda. Apie tai, kad radio dažniu atliekamas odos stangrinimas esą ne kartą kalbėjo Lietuvos įžymybės. „Tai, abejonės, pritraukia ir nedorų žmonių dėmesį, – sako V. Norkūnaitė, – Tikiuosi, kad jiems bus atlyginta pagal nuopelnus.“

Pašnekovė pastebėjo, jog vagys apsilankė tik viename iš daugelio „Bio Benè Italia Lietuva“ kabinetų – tame, kuris iš kiemo sunkiau matomas. Kituose yra įrengti vitrininiai langai, todėl vagišius net ir naktį galėjo pastebėti atsitiktiniai praeiviai.

Į grožio salono patalpas nusikaltėliai grįžo kelis kartus – savininkės žiniomis, automobilį, į kurį nešė pagrobtus daiktus, jie buvo pasistatę atokiau, todėl vienu kartu visko išgabenti negalėjo.

„Apsaugą patalpose sustiprinome. Iki šiol, regis, buvome padarę klaidų, kurios mums brangiai kainavo. Nors situacija nėra linksma, vis dėlto tarpusavyje pajuokaujame, kad, matyt, vagis radio dažnio atėjo norėdamas kuo ilgiau išlikti jaunas ir už procedūras nemokėti. Tiesa, pats faktas, kad yra žmonių, kurie tikisi praturtėti padarydami žalą kitiems, iš tiesų liūdina“, – sako V. Norkūnaitė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris naujienų portalui patvirtino, kad pranešimas apie vagystę Raudondvario plente gautas liepos 26-osios rytą.

Pastebėta, kad iš grožio salono pavogtas radijo dažnio aparatas bei kosmetikos priemonės. Policijos duomenimis, padaryta turtinė žala siekia apie 9500 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d.

Raudondvario pl. 194A įsikūrusį saloną „Bio Benè Italia Lietuva“ valdanti įmonė „Efectum kosmetika“ skaičiuoja 11-us metus. Bendrovės pajamos ir pelnas pastaraisiais metais augo – Registrų centro duomenimis, 2022 m. uždirbo virš 62 tūkst. eurų grynojo pelno.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA