Eismą estakada paleido anksčiau nei planuota | Kas vyksta Kaune

Eismą estakada paleido anksčiau nei planuota

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Kauniečiai nustebo pamatę, jog A5 kelio estakada Marijampolės kryptimi vėl gali važiuoti automobiliai, nors buvo nurodyta, jog eismas čia bus uždarytas iki trečiadienio vakaro. Paaiškėjo, kad darbai buvo atlikti greičiau nei tikėtasi ir automobilių eismas atnaujintas jau pirmadienį po pietų.

„Žadėjo uždaryt viadukų link Marijampolės iki trečiadienio, o jau dabar laisvai mašinos važiuoja“, – pirmadienio popietę pranešė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Susisiekus su UAB „Autokausta“ darbų vadovu Egidijumi Kevalaičiu, šis patvirtino, jog eismas atnaujintas jau pirmadienio popietę.

„Taip, atidarėme. Ateityje bus derinama su Lietuvos automobilių kelių direkcija ir vėl bus kažkada uždaryta, kai reiks atlikti betonavimo darbus. Pirmadienį 15 val. atidarėme“, – teigė E. Kevalaitis.

„Kas vyksta Kaune“ primena anksčiau Lietuvos automobilių kelių direkciją (LAKD) pranešus, kad eismas valstybinės reikšmės magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai estakada Marijampolės kryptimi bus sustabdytas nuo šių metų rugpjūčio 4 d. 07.30 val. iki rugpjūčio 9 d. 18.00 val.

Laikini eismo ribojimai buvo susiję su estakados betonavimo darbais. Tiesa, kauniečiai pastebėjo, kad darbai vyksta vangiai. Pirmoji estakados juosta buvo uždaryt neilgai trukus po incidento, kai keli vairuotojai šioje vietoje prasikirto ratus. Vienas skaitytojas tvirtino važiuojantis estakada kasdien, bet tik praėjusį ketvirtadienį pirmąkart šiemet pamatęs dirbančius ar bent objektą apžiūrinėjančius statybininkus.

„Rašė, nuėmus asfaltą paaiškėjo, kad reikia pirma atnaujinti konstrukcijas. O tai papildomi pinigai ir kitas konkursas. Tai ir užsitęsė“, – stagnacijos priežastis socialiniame tinkle įvardijo kita skaitytoja. Apie itin prastą estakados būklę birželio pradžioje rašė „Kauno diena“, LAKD žiniasklaidos pranešimuose iššūkių, kurie galėtų nukelti darbų finišą, nedetalizavo.

Pernai gruodį LAKD skelbė, kad estakados kapitalinio remonto darbus ketinama vykdyti dviem etapais: I-ame remontą planuojama atlikti dešinėje estakados pusėje, automobilių eismą A5 kelyje leidžiant kairiąja. II-ame remontas bus vykdomas kairėje estakados pusėje, tuo metu automobilių eismas A5 kelyje vyks dešiniąja.

Vadinamojo Sargėnų transporto mazgo estakados kapitalinio remonto projekte numatytas kelio statinio perdangų sijų, kolonų, šalitilčio plokščių remontas, deformacinių pjūvių, lietaus vandens surinkimo ir nuvedimo sistemos įrengimas, turėklų ir atitvarų įrengimas, šlaitų plytelių ir šlaitinių laiptų pakeitimas, naujos asfalto dangos paklojimas.

Virš magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda einanti estakada tvarkoma pagal praėjusių metų gruodžio mėnesį įsigaliojusią sutartį su UAB „Autokausta“. Sutarties vertė siekia 2,115 mln. eurų su PVM, kapitalinio tvarkymo darbus visiškai užbaigti planuojama kitąmet.

LAKD duomenimis, estakada pastatyta 1993 m., paskutinis remontas buvo atliktas 2005 m.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA