Kauno rajone keleivius veš nauji smaragdiniai autobusai | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone keleivius veš nauji smaragdiniai autobusai

KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybė konkurso būdu išrinko naują viešojo transporto vežėją – UAB „Kautra“ – kuris nuo rugpjūčio 25 dienos pakaunės gyventojus veš naujais smaragdiniais autobusais. Po rajoną važinės 16 mažesnių (22 vietų) ir 55 dideli (55 vietų) autobusai.

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, tai bus visiškai nauji Turkijoje pagaminti Euro 6 standarto žemagrindžiai autobusai, pritaikyti patogiai įlipti, važiuoti ir išlipti bet kuriam žmogui.

„Nuo šiol gyventojams galėsime teikti kokybiškas ir visus europinius standartus atitinkančias viešojo transporto paslaugas. Nauji autobusai bus pritaikyti neįgaliesiems ir specialiųjų poreikių turintiems asmenims, net į mažuosius autobusus bus galimybė įvažiuoti su vaikišku vežimėliu, o salone – speciali vieta jiems saugiai statyti“, – pranešime cituojamas Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Jonas Sakalavičius.

Iki šiol Kauno rajono maršrutus aptarnavo 4 vežėjai – „Kautra“, „Merula“, „Antirijus“ ir „Uma Trans“ – tad sutarti dėl bendro autobusų apipavidalinimo nepavykdavo.

Naujieji „Kautros“ autobusai bus smaragdo spalvos, ant vieno iš langų puikuosis Kauno rajono ženklas. Smaragdo spalvos bus ir autobusų salone, tad keleiviai lengvai atpažins pakaunės viešąjį transportą.

Taip pat nauji autobusai turės geriau matomas, lengviau įskaitomas, šiuolaikiškesnes baltos spalvos švieslentes, jose bus rodomi ir balsu pranešami stotelių pavadinimai. Dėl saugumo autobusuose bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Įspūdingiausia naujiena, anot savivaldybės – informacija apie pagalbos mygtukus bus skelbiama ir Brailio raštu. Ši naujovė, kaip ir stotelių įgarsinimas, bus patogi žmonėms su regėjimo negalia. Iki šiol priemiesčio maršrutuose to nebuvo. Šioje srityje Kauno rajonas bus pirmasis Lietuvoje.

Naujieji Kauno rajono autobusai visuomenei bus pristatyti rugpjūčio 21 d., 11 val., Zapyškyje prie Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA