Kaune dėl lietaus negalėjo nusileisti lėktuvas, šalies pietvakariuose užfiksuotas katastrofinis škvalas | Kas vyksta Kaune

Kaune dėl lietaus negalėjo nusileisti lėktuvas, šalies pietvakariuose užfiksuotas katastrofinis škvalas

BNS 2023/08/07 16:22
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dėl lietaus Vilniuje ir Kaune pirmadienį laiku negalėjo nusileisti du orlaiviai, BNS informavo Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas. Kybartų apylinkėse naktį fiksuotas uraganinio stiprumo škvalas.

Anot T. Vasiliausko, Vilniaus oro uoste apie 10-15 minučių negalėjo nusileisti „Turkish Airlines“ lėktuvas iš Stambulo, o Kauno oro uoste – „Ryanair“ lėktuvas iš Malagos.

„(Orlaiviai – BNS) turėjo būti laukimo zonoje ir nusileido šiek tiek vėluodami dėl oro sąlygų. (…) Abu lėktuvai šiuo metu nusileidę, operacijos abiejuose oro uostuose vyksta įprasta tvarka“, – BNS sakė T. Vasiliauskas.

Pasak jo, daugiau jokių skrydžių atidėjimų nenumatyta, viskas vyksta įprastai: „Viską stebime, informacija dar gali atsinaujinti, bet kol kas viskas įprastai.“

Pirmasis apie atidėtus orlaivių nusileidimus pranešė LRT portalas.

Lietuvoje pirmadienį siaučiant audrai, ugniagesiai iki 13 val. jau daugiau nei 20 kartų vyko šalinti vėjo išverstų medžių.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė, Radviliškyje nuo kelio šalinta apie 10 užvirtusių medžių, Šilalės rajone – penki. Kybartuose šalintas pavojingai ties gyvenamuoju namu pasviręs medis.

Pasak E. Zdanevičienės, pranešimų iki 13 val. sulaukta gana plačioje Lietuvos dalyje: Telšių rajone, Vilkaviškyje, Lazdijuose ir kitur, daugiausia – pietvakarinėje šalies pusėje. Anot ugniagesių, žmonės ar jų turtas šių įvykių metu nenukentėjo.

Hidrometeorologijos tarnyba pirmadienį įspėjo apie daugelyje rajonų prognozuojamą smarkią liūtį ir perkūniją. Neramūs orai tęsiasi po savaitgalio audrų, kai ugniagesiai nuo kelių pašalino apie 80 medžių ar jų šakų.

Tarnybos duomenimis, Kybartų apylinkėse pirmadienio naktį iškrito stichinis lietaus kiekis, o sekmadienį 22.22 val. ten esanti meteorologijos stotis fiksavo uraganinio stiprumo škvalą, kurio metu vėjo gūsiai pasiekė 33,5 m/s greitį.

„Tai laikoma katastrofiniu meteorologiniu reiškiniu“, – skelbia tarnyba.

Netoli esančiame Vištytyje vakar apie 20 val. taip pat iškrito stambi kruša. Ledėkų skersmuo prelimariais duomenimis siekė apie 2-3 centimetrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA