Galingai diską metęs M. Alekna nepaliko šansų broliui Martynui bei klaidas dariusiam A. Gudžiui | Kas vyksta Kaune

Galingai diską metęs M. Alekna nepaliko šansų broliui Martynui bei klaidas dariusiam A. Gudžiui

Lrytas.lt 2023/07/29 18:36
Mykolas Alekna / LLAF / S. Maleterovos nuotr.

Palangoje antrąją dieną vykstančiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate šeštadienį didžiausią intrigą kėlė vyrų disko metimo rungtis. Viename sektoriuje pasirodė visi trys geriausius Lietuvos disko metikai – Europos čempionas bei planetos vicečempionas Mykolas Alekna, pasaulio pirmenybių trečiosios vietos laimėtojas Andrius Gudžius ir Mykolo brolis Martynas Alekna. Akistatą laimėjo M. Alekna, sugebėjęs paskutiniu metimu dar ir pasiekti puikų rezultatą – 69 m 30 cm.

Disko metimo sektoriuje rimtos kovos taip ir neįvyko. Nuo pat varžybų pradžios dominavęs 20-metis Mykolas užbaigė jas laimėdamas aukso medalį. Jis diską metė 64,33 m, 67,73 m, 66,16 m, 66,97 m, 67,85 m ir 69,30 m.

Paskutiniu savo metimu M. Alekna pasiekė geriausią rezultatą nuo gegužės 14 dienos, kai jis iš JAV persikėlė į Europą. Sportininkas per tą laiką dalyvavo keturiuose turnyruose ir taip toli įrankio nemetė.

Antras su 63,26 m rezultatu liko M. Alekna – geriausias jo metimas buvo antrasis. Pastaruoju metu 22 metų M. Alekna dažniausiai tenkindavosi bronzos apdovanojimais.

Visiškai nesisekė 32-ejų A. Gudžiui – nors jis ir metė diską tris kartus ties 65 metrų riba, vis dėlto penkis kartus jis mynė sektoriaus ribą ir rezultatai nebuvo įskaitomi.

Galiausiai 2017 metų pasaulio ir 2018-ųjų Europos čempionas sugebėjo išlikti sektoriuje vos kartą, bet tuomet diskas skriejo vos 62,75 m. Tad A. Guidžius iškovojo varžybų bronzą.

Geriausias Lietuvos sezono rezultatas priklauso M. Aleknai, kuris balandžio 29 d. NCAA varžybose JAV diską nusviedė lygiai 71 metrą.

Olimpinį normatyvą – 67,20 m M. Alekna ir A. Gudžius jau įvykdė šį mėnesį bei jau turi kvietimą į 2024 metų Paryžiaus žaidynes.

M. Alekna vis dar jo dar siekia, tačiau net neįvykdęs normatyvo disko metikas gali tikėtis kvietimo į žaidynes pagal pasaulinį reitingą.

Visi trys lietuviai ruošiasi vykti į šių metų pasaulio lengvosios atletikos čempionatą Vengrijoje, kuris vyks rugpjūčio 19–27 dienomis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA