Dainavos ir Santakos parkuose vyks miško maudynės | Kas vyksta Kaune

Dainavos ir Santakos parkuose vyks miško maudynės

R. Tenio nuotr.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka rugpjūčio mėnesį organizuoja miško maudynes Santakos ir Dainavos parkuose. Rugpjūčio 8 d. 11 val. vyks miško maudynės vaikams Dainavos parke, o rugpjūčio 9 d. 18 val. pakvies miško maudynės Santakos parke.

Miško maudynės vaikams Dainavos parke

Rugpjūčio 8 d. 11 val. Dainavos parke vyks miško maudynės vaikams. Visi, vasarojantys mieste su vaikais, kviečiami į miško maudynes Dainavos parko prieglobstyje. Net jeigu lankotės parke kasdien, šįkart patirsite jį visai kitaip. Neišsenkančias gamtos dovanas dalyviai tyrinės pasitelkdami visus savo pojūčius – regą, klausą, uoslę, lytėjimą ir skonį. Sąmoninga bendrystė su gamta, žaidimai ir gurkšnis arbatos įtrauks ir padės atsikvėpti nuo miesto šurmulio.

Miško maudynes ves psichologė, psichoterapeutė, mindfulness mokytoja, gamtos ir miško terapeutė Asta Keruckė. Gamtos ir miško terapija pasaulyje skaičiuoja jau daugiau kaip 40 metų praktikos, po truputį ji plečiasi ir Lietuvoje.

Renginio trukmė – 2 val. Atvykstant į renginį prašoma apsirengti atsižvelgiant į oro sąlygas, turėti kepurę nuo saulės ir vandens, galima pasiimti kilimėlį. Vaikai užsiėmime turi dalyvauti kartu su suaugusiu lydinčiu asmeniu.

Renginys nemokamas ir skirtas šeimoms su bet kokio amžiaus vaikais. Į užsiėmimą kviečiama registruotis internetu čia arba telefonu (8 37) 22 23 57.

Susitikimo vieta – šalia Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Dainavos parko skaityklos (prie tvenkinio).

Joninės santakoje
Santaka./R. Tenio nuotr.

Miško maudynės Santakoje dalyviams nuo 14 m.

Rugpjūčio 9 d. 18 val. vyks miško maudynes Santakos parke. Visi, pasiilgę miško, tačiau vasarojantys mieste, kviečiami į miško maudynes Santakos parke. Miško maudynės yra tam tikra terapijos forma, skirta sąmoningam buvimui gamtoje bei mūsų penkių ar net šešių juslių suaktyvinimui. Dalyviai vaikščios parke taip, lyg būtų čia pirmą kartą, atsipalaiduos ir pailsės, viską išvys kitomis akimis bei patirs gamtos gydančią galią. Atverti sąmoningo buvimo vartelius į gamtą pakvies profesionali miško maudynių terapeutė Eva Guobė.
Renginio trukmė – 3 val. Užsiėmimas vyks bet kokiu oru, todėl prašome apsirengti tinkamai, turėti pledą ir puodelį arbatai.
Renginys nemokamas, reikalinga registracija internetu čia arba telefonu (8 37) 22 23 57. Užsiėmimas skirtas lankytojams nuo 14 m.
Susitikimo vieta – šalia Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Santakos parko skaityklos (prie Popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo paminklo).
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA