Apsaugos priemonių nuo saulės svarba odos priežiūroje: kaip išsirinkti odai tinkamą formulę | Kas vyksta Kaune

Apsaugos priemonių nuo saulės svarba odos priežiūroje: kaip išsirinkti odai tinkamą formulę

Manodrauge.lt nuotr.

Apsauginis kremas nuo saulės yra būtina bet kurios odos priežiūros procedūros dalis. Jis padeda apsaugoti odą nuo žalingo saulės ultravioletinių (UV) spindulių poveikio, kuris gali sukelti ankstyvą senėjimą, nudegimus saulėje ir net odos vėžį. Tačiau rinkoje yra tiek daug skirtingų sudėčių, kad išsirinkti tinkamą apsauginį kremą nuo saulės gali būti sudėtinga. Šiame straipsnyje Manodrauge.lt ekspertai aptaria apsaugos nuo saulės priemonių svarbą odos priežiūrai ir pateikia patarimų, kaip išsirinkti jūsų odai tinkamą formulę.

Kodėl apsauginis kremas nuo saulės yra svarbus odos priežiūrai?

Saulė skleidžia dviejų tipų kenksmingus UV spindulius: UVA ir UVB. UVA spinduliai prasiskverbia giliai į odą ir sukelia priešlaikinį senėjimą, o UVB spinduliai sukelia nudegimus. Ilgalaikis abiejų tipų UV spindulių poveikis gali padidinti odos vėžio riziką. Apsauginiai kremai nuo saulės sugeria arba atspindi šiuos kenksmingus spindulius ir apsaugo odą nuo žalingo jų poveikio.

Be to, kad apsaugo nuo žalingo saulės poveikio, apsauginis kremas nuo saulės taip pat atlieka dar keletą labai svarbių vaidmenų odos priežiūroje:

1. Reguliarus apsauginio kremo nuo saulės naudojimas gali padėti išvengti smulkių linijų, raukšlių ir senatvinių dėmių, kurias sukelia saulės žala.

2. Apsauginis kremas su SPF filtru gali padėti palaikyti tolygų odos atspalvį ir užkirsti kelią tamsių dėmių susidarymui.

Jūsų odos tipui tinkamo apsauginio kremo nuo saulės pasirinkimas

Egzistuoja daugybė skirtingų tipų apsaugos nuo saulės priemonių, todėl išsirinkti jūsų odai tinkamą formulę gali būti sudėtinga. Pateikiame keletą patarimų, kurie padės išsirinkti jūsų odos tipui tinkantį kremą nuo saulės:

1. Nustatykite savo odos tipą

Pirmasis žingsnis renkantis tinkamą apsauginį kremą nuo saulės yra nustatyti savo odos tipą. Yra trys pagrindiniai odos tipai: sausa, riebi ir mišri oda. Jei jūsų oda sausa, ieškokite kremo nuo saulės, kurio sudėtyje yra drėkinamųjų ingredientų, pavyzdžiui, hialurono rūgšties arba glicerino. Jei jūsų oda riebi, ieškokite kremo nuo saulės, kurio sudėtyje nėra riebalų ir kuris yra nekomedogeninis. Jei turite mišrią odą, ieškokite lengvo ir lengvai įsigeriančio kremo nuo saulės.

2. Rinkitės plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės

Renkantis apsauginį kremą nuo saulės svarbu ieškoti plataus spektro kremo. Plataus spektro apsauginiai kremai nuo saulės saugo ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių, todėl maksimaliai apsaugo nuo saulės padarytos žalos.

3. Atsižvelkite į SPF lygį

Apsaugos nuo saulės faktoriaus (SPF) lygis rodo, kiek apsaugo nuo UVB spindulių. Kuo aukštesnis SPF lygis, tuo didesnę apsaugą suteikia kremas nuo saulės. Paprastai rekomenduojama naudoti apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF yra ne mažesnis kaip 30.

4. Ieškokite papildomų odos priežiūros privalumų

Daugelyje apsaugos nuo saulės kremų yra ir papildomų odos priežiūrai naudingų medžiagų, pavyzdžiui, senėjimą stabdančių ingredientų arba antioksidantų. Šie ingredientai gali padėti pagerinti bendrą odos būklę ir išvaizdą ir kartu apsaugoti ją nuo saulės žalos.

Patarimai, kaip naudoti apsauginius kremus nuo saulės

Teisingas apsaugos nuo saulės priemonių naudojimas yra toks pat svarbus, kaip ir tinkamos formulės pasirinkimas. Pateikiame keletą patarimų, kaip efektyviai naudoti apsauginį kremą nuo saulės:

1. Tepkite gausiai. Daugelis žmonių daro klaidą, kad tepasi nepakankamai apsauginio kremo nuo saulės. Norėdami užtikrinti maksimalią apsaugą, gausiai tepkite apsauginiu kremu nuo saulės visas atviras odos vietas.

2. Tepkite reguliariai. Apsauginis kremas nuo saulės laikui bėgant gali nusitrinti, ypač jei prakaituojate arba plaukiojate. Svarbu pakartotinai tepti apsauginį kremą nuo saulės kas dvi valandas arba dažniau, jei prakaituojate ar plaukiojate.

3. Tepkite 15 min prieš eidami į lauką. Odai reikia leisti sugerti kremą, kad oda būtų apsaugota nuo pat pirmos sekundės išėjus į tiesioginius saulės spindulius. Tepkitės apsauginiu kremu nuo saulės likus bent 15 minučių iki išėjimo į lauką.

4. Nepamirškite apsaugoti lūpų. Lūpų oda yra labai švelni ir lengvai nudeginama saulėje. Norėdami apsaugoti lūpas, naudokite lūpų balzamą su SPF.

Apsaugos priemonės nuo saulės yra būtina bet kurios odos priežiūros procedūros dalis. Jos padeda apsaugoti odą nuo žalingo saulės UV spindulių poveikio, kuris gali sukelti ankstyvą senėjimą, nudegimus saulėje ir net odos vėžį. Taip pat svarbu nepamiršti, kad teisingas apsaugos priemonių nuo saulės naudojimas yra ne mažiau svarbus nei tinkamos formulės pasirinkimas.

Be apsauginio kremo nuo saulės, svarbu imtis ir kitų priemonių, kad apsaugotumėte odą nuo saulės daromos žalos – dėvėkite apsauginius drabužius, pavyzdžiui, marškinėlius ilgomis rankovėmis ir plačiabryles skrybėles ir venkite saulės spindulių didžiausio aktyvumo valandomis, paprastai nuo 10 iki 14 valandos.

Apibendrinant galima pasakyti, kad apsauginiai kremai nuo saulės yra labai svarbi bet kurios odos priežiūros procedūros dalis. Pasirinkę savo odos tipui tinkamą formulę, tinkamai ją naudodami ir imdamiesi kitų odos apsaugos nuo saulės priemonių, galite padėti išsaugoti sveiką ir skaisčią odą ilgus metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA