Raudondvario pilyje pagerbti geriausi abiturientai (foto) | Kas vyksta Kaune

Raudondvario pilyje pagerbti geriausi abiturientai (foto)

Paskelbus šių metų brandos egzaminų rezultatus paaiškėjo, kad Kauno rajono abiturientų egzaminų vidurkis yra aukštesnis už Lietuvos vidurkį. Pedagogai džiaugiasi, kad atkaklus darbas su kiekvienu mokiniu padėjo pasiekti geresnių rezultatų, nei pernai.

Pirmadienį aukščiausius įvertinimus gavę abiturientai, jų mokytojai ir artimieji buvo pakviesti į Raudondvario pilį, kur juos sveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir vicemerė Raminta Popovienė, savivaldybėje švietimą kuruojantys specialistai.

„Žinios yra pagrindas tvirtai žengti į priekį. Linkiu, kad pasiekę aukštumas nepamirštumėt ir savo krašto, kuriame buvo jūsų kelio pradžia“, – kalbėjo meras, dėkodamas abiturientams, jų tėvams ir pedagogams, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Šimtukus pelniusiems abiturientams V. Makūnas įteikė vardinius laikrodžius ir 200 eurų stipendijas. Renginį vedė aktorius Tomas Erbrėderis, muzikinius intarpus užpildė Kauno rajono meno mokyklos mokytoja, smuikininkė Paulina Daukšytė.

Šiemet valstybinius ir mokyklinius brandos egzaminus Kauno rajone laikė 463 mokiniai. Kaip ir praėjusiais metais, daugiausiai abiturientų laikė lietuvių kalbos (350), anglų kalbos (353), matematikos (321), biologijos (144) ir istorijos (142) brandos egzaminus.

Kauno rajono savivaldybės vadovus nudžiugino geri nutolusių gimnazijų mokinių pasiekimai. Babtų gimnazijos abiturientai šiemet buvo lyderiai pagal lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos, chemijos egzaminų pasiekimus, šios mokyklos mokiniams gerai sekėsi ir anglų kalbos, matematikos, fizikos egzaminai.

Geriausiais anglų kalbos ir geografijos egzaminų rezultatais pasižymėjo Vandžiogalos gimnazija, matematikos ir informacinių technologijų – Čekiškės Prano Dovydaičio, biologijos ir fizikos – Garliavos Juozo Lukšos, chemijos – VDU Ugnės Karvelis gimnazijos.

Pakaunės abiturientai istorijos egzaminą išlaikė 99,25 proc. (Lietuvoje – 97,64 proc.), anglų kalbos – 98,9 proc.

Geografijos, chemijos ir rusų kalbos egzaminus išlaikė visi. Džiugina ir kiti tiksliųjų mokslų egzaminų rezultatai: fizikos egzaminą išlaikė 98,2 proc., biologijos – 97,86 proc., informacinių technologijų – 92,98 proc.

Kaip ir visoje Lietuvoje, matematikos egzamino rezultatai gerokai aukštesni nei pernai. Pakaunėje šiame egzamine dalyvavo 309 mokiniai, o išlaikė – 86,1 proc. (pernai 64,6 proc.).

Daugiausiai abiturientų laikė lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą – 350. Išlaikė 93,14 proc. Kauno rajono mokinių egzamino vidurkis yra aukštesnis už Lietuvos vidurkį (92,93 proc.).

Šiais metais septyni Kauno rajono abiturientai gavo šimto balų įvertinimus: šeši anglų kalbos, vienas biologijos. Trys šimtukininkai mokėsi Domeikavos (Alanta Skališiūtė, Kamilė Vasilenkaitė, Karina Volosenkovaitė), du VDU Ugnės Karvelis (Paulius Rožukas, Urtė Banaitytė), po vieną Karmėlavos Balio Buračo (Gytis Kaluževičius) ir Babtų (Gelmis Mačiukas) gimnazijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA