Daugiau detalių apie keleivinio autobuso avariją: vairuotojui įkando vabzdys, galėjo prasidėti alerginė reakcija | Kas vyksta Kaune

Daugiau detalių apie keleivinio autobuso avariją: vairuotojui įkando vabzdys, galėjo prasidėti alerginė reakcija

Policijos nuotr.

Prienuose trečiadienį nuo kelio nulėkė autobusas, sužaloti 14 žmonių, tarp kurių – ir nepilnamečiai. Aiškėja, kad autobuso vairuotojui galėjo sutrikti sveikata dėl vabzdžio įkandimo.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nelaimė Prienuose įvyko trečiadienį apie 19.20 val. Policija sulaukė pranešimo, kad Kauno gatvėje, autobusas „Temsa MD 9LE“, vairuojamas 1957 metais gimusio vyro, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį.

Anot policijos, po nelaimės moteris (gim. 1945 m.), moteris (gim. 1943 m.), vyras (gim. 1973 m.) ir autobuso vairuotojas buvo pristatyti į Kauno klinikas. Sužaloti moteris (gim. 1964 m.), moteris (gim. 1978 m.) ir nepilnametis (gim. 2010 m.) pristatyti į Prienų į ligoninę. Nepilnametė (g. 2010 m.), nepilnametė (g. 2011 m.), nepilnametis (g. 2012 m.), suteikus medicininę pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Kaip ketvirtadienį skelbia policija, pirminiais duomenimis, vairuotojui sutriko sveikata.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, atvykus į įvykio vietą, prispaustų žmonių nebuvo, padėta iš autobuso išvesti sužeistus žmones. Per eismo įvykį iš viso sužaloti 14 žmonių, tarp kurių 4 – nepilnamečiai.

Autobuso avarija / Policijos nuotr.

Ugniagesiai nelaimės vietoje autobusui atjungė akumuliatorius, surinko iš autobuso išsiliejusius eksploatacinius skysčius, nuo važiuojamosios kelio dalies nušlavė autobuso duženas ir medžio šakas.

Pavojingai pavirtusį medį, į kurį atsitrenkę transporto priemonę, pašalino bendrovė „Prienų butų ūkis“.

Galėjo įkasti vabzdys

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo „Kautros“ Marketingo vadovas Justinas Vadluga, nelaimė galėjo įvykti, nes autobuso vairuotojui įkando vabzdys, įtariama, kad po įkandimo prasidėjo ūmi alerginė reakcija.

Autobuso avarija / Policijos nuotr.

„Vairuotojas, kaip ir keli kiti keleiviai, buvo išvežtas į ligoninę. Vakar buvo medikų priežiūroje, šiandien jau išleistas namo. Vairuotojas buvo blaivus. Šiuo metu turime tokią versiją, jog eismo įvykis galimai įvyko dėl ūmios alerginės reakcijos į vabzdžio įkandimą, sutrikus vairuotojo sveikatai“, – komentavo J. Vadluga.

Avarijos detales patikslino ir naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, įvykį matęs savo akimis.

„Tikiuosi vairuotojas išgyveno, nes avarijos rimtos būta. Kliudė du medžius, visur stiklai, mačiau moterį vedėsi su lūžusiu riešu, paaugliai šoke, įtvaruose. Stebiuosi, kad visi gyvi. 2 gaisrinės, 1 policijos mašina, 2 greitosios, trečia važiavo į įvykio vietą, visi bėgiojo po kelią, matėsi, kad ką tik įvyko avarija, bet visa pagalba jau buvo vietoj…“ – po „Kas vyksta Kaune“ straipsniu informacija dalijosi skaitytojas.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA