G. Nausėda: Lietuva dar niekada neturėjo tiek artimų sąjungininkų ir draugų | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda: Lietuva dar niekada neturėjo tiek artimų sąjungininkų ir draugų

BNS 2023/07/12 08:02
NATO viršūnių susitikimas / Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.

Lietuva dar niekada neturėjo tiek daug artimų sąjungininkų ir draugų, o NATO tapo esmine šalies tapatybės dalimi, antradienį Prezidentūroje Vilniuje per NATO viršūnių susitikimo lyderiams surengtą vakarienę teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Dar niekada mūsų šalis neturėjo tiek daug artimų sąjungininkų ir draugų. Dar niekada nesame buvę tokios didelės, galingos ir reikšmingos organizacijos kaip NATO dalimi. Aljansas jau yra tapęs esmine mūsų tapatybės dalimi“, – antradienio vakarą išplatintame Prezidentūros pranešime cituojamas tostą už Aljanso vienybę vakarienės metu pasiūlęs G. Nausėda.

Sakydamas tostą šalies vadovas taip pat kalbėjo apie Lietuvos istoriją ir kultūrinį paveldą, o NATO viršūnių susitikimas, jo teigimu, yra geriausia dovana Vilniaus 700 metų jubiliejaus proga.

„Šiandien jaučiu, kad Vilniaus vardas skamba visame pasaulyje. Ypač didžiuojuosi, kad NATO viršūnių susitikimas vyksta senajame Gedimino mieste“, – teigė G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, NATO viršūnių susitikimo logotipe pavaizduotas stilizuotas Vytis simbolizuoja „drąsą, atkaklumą ir ryžtą ginti tai, kas mums, lietuviams, ypač brangu – mūsų žemę, mūsų artimuosius ir draugus, ir mūsų laisvę“, o tos pačios vertybės yra ir NATO pagrindas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA