Palangoje – seniai matytas vaizdas: paplūdimį nugulė tiek žmonių, kad tuoj nebus nė kojos kur padėti | Kas vyksta Kaune

Palangoje – seniai matytas vaizdas: paplūdimį nugulė tiek žmonių, kad tuoj nebus nė kojos kur padėti

Lrytas.lt / Agnė Černiauskaitė 2023/07/08 16:17
Palangos pliažas / Lryto.lt, G. Bitvinsko nuotr.

Palanga jau seniai buvo tokia sausakimša. Kol šalyje vyksta pasiruošimas NATO viršūnių susitikimui, daugelis lietuvių nusprendė pasidaryti ilgąjį savaitgalį ir jį praleisti prie jūros.

Nors Palangoje tropinių karščių ir nėra, poilsiautojai nesnaudžia ir džiaugiasi gaudydami saulės spindulius paplūdimyje.

Kelios pastarosios dienos orais pajūryje nelepino – nors švietė saulė, stiprus vėjas žmones gynė į kopas. Daugelis pliaže net nedrįso nusimesti drabužių, nes nuo vėjo tiesiog šiurpo oda. Šeštadienis Palangoje taip pat dideliais karščiais nepasižymi – fiksuojama apie 20 laipsnių oro temperatūra.

Tiesa, vėjas šiandien kiek švelnesnis, tad poilsiautojai nuo ankstaus ryto traukia į paplūdimį. Smėlis tiek nuklotas rankšluosčiais, kad pro juos sunkiai pravažiuoja pliaže su džipu patruliuojantys gelbėtojai.

Kelias dienas dėl stipraus vėjo jūra buvo labai banguota, tad plevėsavo raudona vėliava – maudytis buvo draudžiama. Dalis poilsiautojų skundėsi, kad atvykę prie jūros joje negali net išsimaudyti. Tai padaryti bandžiusius gudruolius gelbėtojai varė iš vandens, o reidą Šventosios paplūdimyje vykdę policijos pareigūnai pylė vieną baudą po kitos.

Rodos, šeštadienį šokinėti per bangas kurorto gyventojai ir svečiai galės į valias – kabo geltona vėliava, jūros malonumais mėgaujasi kas tik panorėję.

Kaitinant saulei, darbo pagaliau turi ir ledų bei gaiviųjų gėrimų pardavėjai. Pakalbintos ledais prekiaujančios merginos tvirtino, kad skųstis kuo neturi – atostogautojai skuba atsigaivinti, šluoja vieną porciją po kitos.

Patenkinti ir pajūrio kavinių verslininkai – paplūdimį nugulę poilsiautojai dėl gaiviųjų gėrimų ir kitų gėrybių stoja net į eiles.

Palangos paplūdimio vaizdai – portalo lrytas.lt fotografo Gintauto Bitvinsko fotogalerijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA