Kauno policijos pareigūnai atliko beprecedentį tyrimą ir siekia konfiskuoti 450 tūkst. eurų vertės turtą | Kas vyksta Kaune

Kauno policijos pareigūnai atliko beprecedentį tyrimą ir siekia konfiskuoti 450 tūkst. eurų vertės turtą

delfi.lt 2023/07/05 17:09
Asociatyvi / V. Ščiavinsko nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Turto tyrimo skyriaus pareigūnai atlikę pareigūnams žinomo kauniečio ir artimai su juo susijusių dviejų kauniečių vardu registruoto turto analizę, nustatė, kad jų vardu registruoto ir valdomo turto bendra vertė neatitinka jų teisėtų pajamų.

Kauno apskr. policija praneša, kad dėl to pareigūnai birželio mėnesį Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorui pateikė siūlymą kreiptis į teismą su civiliniu ieškiniu dėl daugiau kaip 450 tūkst. eurų vertės turto konfiskavimo. Tai pirmasis toks turto tyrimas Lietuvos policijoje.

Praėjusių metų liepos mėnesį Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Turto tyrimo skyriaus pareigūnai atlikę pareigūnams žinomo kauniečio ir artimai su juo susijusių dviejų kauniečių vardu registruoto turto analizę nustatė, kad jų vardu registruoto ir valdomo turto bendra vertė neatitinka jų teisėtų pajamų ir šis skirtumas viršija 100 tūkst. eurų.

Pareigūnai nustatę šias aplinkybes kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrių su siūlymu vadovaujantis Lietuvos Respublikos civilinio turto konfiskavimo įstatymu inicijuoti turto tyrimą šių asmenų atžvilgiu. Civilinio turto konfiskavimo įstatyme įtvirtinta, jog sprendimą pradėti turto tyrimą priima prokuroras, nustatęs, kad yra pagrindas įtarti, kad asmenys turi neteisėtu būdu gauto, jiems nuosavybes teise priklausančio, turto.

Vilkiko priekaboje rasti nelegalai
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pagal pateiktus duomenis buvo pradėtas minėtų asmenų turto tyrimas. Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Turto tyrimo skyriaus pareigūnams atlikus kruopštų ir išsamų asmenų turimo turto, jo įgijimo aplinkybių, pajamų ir išlaidų vertinimą, nustatyta, kad įgytas nekilnojamasis turtas Palangoje, Kauno mieste bei Kauno rajone, taip pat prabangūs automobiliai. Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad oficialių šio turto savininkių gaunamų pajamų tokios vertės turtui įgyti nepakanka.

Pareigūnai šių metų birželio mėnesį Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorui pateikė siūlymą kreiptis į teismą su civiliniu ieškiniu dėl daugiau kaip 450 tūkst. eurų vertės turto konfiskavimo.

Prieš trejus metus, 2020-aisiais metais, Lietuvos Respublikos Seimas priėmė Lietuvos Respublikos civilinio turto konfiskavimo įstatymą, kuriuo siekiama sukurti prielaidas veiksmingiau kovoti su tokiais reiškiniais kaip organizuotas nusikalstamumas, korupcija ir savanaudiški nusikaltimai. Kauno apskr.

Kriminalinės policijos Turto tyrimo skyriaus pareigūnų atliktas turto tyrimas yra pirmasis toks tyrimas Lietuvos policijoje, kuris buvo perduotas teismui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA