Legendinė grupė „Nerija“ įsuks kauniečius į muzikinį „Laiko ratą“ | Kas vyksta Kaune

Legendinė grupė „Nerija“ įsuks kauniečius į muzikinį „Laiko ratą“

Grupės "Facebook" nuotr.

Miesto centre, jaukiame Marijonų vienuolyno kiemelyje prie Šv. Gertrūdos Bažnyčios (įėjimas iš Laisvės al. 101), antradienio vakarą vėl skambės muzika.

Vasaros mėnesiais jau ne vienerius metus labai gražiai su šio kiemelio šeimininkais bendradarbiaujanti Alvido Tautkaus įkurta „ATM kompanija“ šį kartą rengia vokalinio – instrumentinio ansamblio „Nerija“ koncertą „Laiko ratu“.

Jame gros ir dainuos minimos grupės ryškios žvaigždės, galima sakyti, vieni iš „Nerijos“ kūrybos kelio tęsėjų. Tai – Aleksas Kastanavičius – ansamblio narys nuo 1985-ųjų, Egidijus Jovaišas („Nerijos“ narys nuo 1987-ųjų) bei Algirdas Lukšys (…nuo 1991-ųjų). Laiko ratui besisukant, daug kas liko praeityje, tačiau šis „Nerijos“ trejetas toliau nestokoja energijos, savo muzika, populiariomis dainomis džiugindamas jau ne vienos kartos publiką.

Ansamblis „Nerija“ įkurtas praeito amžiaus aštuntojo dešimtmečio pradžioje. 1972-aisiais kolektyvas sulaukė milžiniško pasisekimo Palangos muzikos festivalyje. Ir paskui kolektyvo populiarumas augo su kiekvienu pasirodymu.

Iki 1979 metų „Nerijai“ vadovavo Romualdas Bieliauskas – talentingas vadovas, kurio muzikiniu bei profesiniu pajautimu, ansamblis tapo vienu madingiausių savo laikų muzikos kolektyvu. Tad ir šiandien daugelis klausytojų „Neriją“ prisimena kaip profesionalų ansamblį su gausybe neužmirštamų dainų. O ansambliečiams „Nerija“ tapusi prestižo, karjeros aukštumų, puikios draugiškos atmosferos bei … jaunystės sinonimu.

„Neriją“ visi myli pirmiausiai už tai, ką matė ir girdėjo savo jaunystėje. Akivaizdu, kad šiandien irgi visi trokšta išgirsti tas dainas, kurias jau daug kartų gal būt net girdėjo. Svarbiausia, kad šios dainos daug kam primena, atkuria visus jaunystėje patirtus išgyvenimus ir jausmus.

Juk tai – tarsi laiko ratas, kuris sukasi bei suksis tol, kol mes gyvuosime. Su „Nerijos“ atliekama muzika šis ratas – kur kas emocingesnis. Svarbiausia, jog „Nerija“ gyvuoja, toliau intensyviai koncertuoja ir laukia visų savo koncertuose“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė „ATM kompanijos“ vadovas Alvidas Tautkus, kažkada įkūręs plačiai pagarsėjusią grupę „Rondo“ (drauge su savo broliu Gintautu, populiarių ir šiandien plačiai tebeskambančių dainų kūrėju).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA