Danijoje sulaikytas iš Lietuvos pabėgęs dėl nepilnamečių tvirkinimo teisiamas A. Ulvidas | Kas vyksta Kaune

Danijoje sulaikytas iš Lietuvos pabėgęs dėl nepilnamečių tvirkinimo teisiamas A. Ulvidas

ELTA / Gytis Pankūnas 2023/06/27 16:34
DELFI, Stop kadrų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Danijoje sulaikytas iš Lietuvos pabėgęs, dėl nepilnamečių tvirkinimo teisiamas Algimantas Ulvidas, Eltai patvirtino Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Taip, A. Ulvidas sulaikytas Danijoje“, – teigė R. Matonis.

Danijos pareigūnai A. Ulvidą sulaikė pirmadienį.

Generalinė prokuratūra Europos arešto orderį policijos ieškomam paauglių tvirkinimu kaltinamam ir anksčiau jau baustam A. Ulvidui išdavė birželio 2 dieną.

Kauno apylinkės teismas šiuo metu nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje A. Ulvidas yra kaltinamas jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu, byloje nukentėjusiais pripažinti 25 asmenys.

Balandį teismas pakeitė kaltinamajam paskirtą kardomąją priemonę į griežtesnę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti pakeitė į namų areštą, tačiau A. Ulvidas, nepaisydamas šios apribojimo, pabėgo iš Lietuvos.

Prokuroras į teismą su prašymu skirti A. Ulvidui griežtesnę kardomąją priemonę kreipėsi vasarį, kai paaiškėjo, kad jis buvo pastebėtas su 16-mete. Teisėsaugos duomenimis, vasario 20 d. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad 18 val. 33 min. Kaune, Pramonės prospekte, pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas A. Ulvidas atvyko į degalinę kartu su nepilnamete (gim. 2007 m.).

Kaip skelbė portalas „Delfi“, A. Ulvidą pastebėjo ir atpažino praeivis. Jis smogė A. Ulvidui į veidą, su nepilnamete į degalinę atvažiavęs vyras buvo uždarytas degalinės patalpose iki kol atvyko policija.

Vėliau internete pasidalinta vaizdo įrašu, kuriame rodoma, kaip A. Ulvidas stovi sukruvinta nosimi degalinės patalpose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA