Pagarsėjęs vaikų tvirkintojas A. Ulvidas po pabėgimo sulauks ir užsienio seklių dėmesio | Kas vyksta Kaune

Pagarsėjęs vaikų tvirkintojas A. Ulvidas po pabėgimo sulauks ir užsienio seklių dėmesio

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/06/02 17:10
Algimantas Ulvidas / M. Patašiaus nuotr.

Panašu, jog liūdnai pagarsėjęs vaikų tvirkintojas iš Kauno Algimantas Ulvidas neišvengs belangės – Generalinė prokuratūra penktadienį, atsižvelgusi į Kauno apylinkės teismo kreipimąsi, išdavė dėl jo Europos arešto orderį.

Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Tautvilė Merkevičiūtė.

47 metų kaunietis šiuo metu yra teisiamas net trejose bylose dėl nepilnamečių mergaičių tvirkinimo.

Algimantas Ulvidas / DELFI nuotr.

Paieška buvo paskelbta gegužę, sulaukus žinių, jog 13 kartų už vagystes ir nepilnamečių tvirkinimą teistas, dėl pomėgio šokti nuogam paauglių akivaizdoje nuolat į pareigūnų akiratį pakliūvantis A. Ulvidas galimai yra išvykęs į Ispaniją. Kauno apylinkės teismas nusprendė jį suimti.

Išdavus Europos arešto orderį, užsienio šalių teisėsauga užsiims bėglio paieška. Jei informacija apie buvimo vietą teisinga, netrukus jam ant kultų turėtų minti Ispanijos teisėsauga.

Jei pavyks kaunietį surasti, jis bus pristatytas į teismą, kuriame turėtų būti konkretizuotas suėmimo terminas.

Kauniečio elgesys primena patyčias iš įstatymų ir iš pačių institucijų.

Pavyzdžiui, gegužės 3 dieną A. Ulvidas, be pateisinamos priežasties neatvykęs į teismo posėdį, prie jo prisijungė nuotoliniu būdu ir lyg niekur nieko pareiškė esantis užsienyje.

Anksčiau kaunietis įžūliai pažeidinėjo jam skirtus įpareigojimus nebendrauti su jaunesnėmis nei 16 metų mergaitėmis, buvo užkluptas su paaugle Kaune, Pramonės prospekte esančioje degalinėje. Moksleivė sėdėjo jo naudojamame automobilyje.

Driekiasi bylų virtinė

Pomėgiu šokti nuogam nepilnametėms nuošaliose Kauno krašto vietovėse pagarsėjęs A. Ulvidas į teisėsaugos akiratį dėl pateko dar 2015 metais – iškėlus pirmą bylą, vėliau pasipylė ir kitos.

2019 metų balandį A. Ulvidas buvo nuteistas už 24 mergaičių tvirkinimą, tačiau belangės tąsyk išvengė – jam skirtas vos vienerių metų trukmės laisvės apribojimas, nors prokuratūra prašė realiai jį įkalinti puspenktų metų.

Šioje byloje minimi ne tik „nuogaliaus šokių“ epizodai. Viena nukentėjusiųjų pareiškė, jog į feisbuko paskyrą A. Ulvidas jai rašė tris kartus, buvo atsiuntęs nuogo vyro nuotrauką, kurioje matėsi lytiniai organai, siūlė susitikti.

Kita paauglė prisiminė, jog jis atsiuntė savo nuogo nuotrauką, kurioje buvo uždengęs veidą.

Algimantas Ulvidas / M. Patašiaus nuotr.

Byloje minimas vienas epizodų, kaip A. Ulvidas atsiuntė nepilnametei savo fotografiją iš paplūdimio, kuriame jis gulėjo nuogas.

Nuosprendyje atskleidžiama nemažai šokiruojančių detalių – viena merginų prisiminė, kaip A. Ulvidas klausė, kelintoje klasėje jos mokosi.

„Atsakėme, kad ketvirtoje, šeštoje ar penktoje klasėje – nurodėme, kad esame jaunesnės. Pokalbio metu jis nuolat kartojo, kad pasikviestų jaunesnių draugių“, – apie nuogaliaus šokius pasakojo nepilnametė.

Vaikas lankosi pas psichologus

Šiuo metu teismuose nagrinėjamos dar trys bylos, kauniečiui iškeltos dėl paauglių tvirkinimo. Nukentėjusiomis jose pripažintos 39 nepilnametės.

Vienos nukentėjusiųjų tėvas naujienų portalui lrytas.lt tvirtino, jog jo dukra, patyrusi išgyvenimus dėl A. Ulvido „šokių“, iki šiol lankosi pas psichologus.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pats A. Ulvidas tvirtino, jog paauglės jį susirasdavo pačios ir meluodavo savo amžių, nurodydamos, jog yra vyresnės nei iš tikrųjų.

Vienoje bylų teismas patikėjo, jog A. Ulvidas nežinojo nepilnamečių amžiaus, ir jį išteisino, tačiau prokuratūra šį sprendimą yra apskundusi Kauno apygardos teismui. Skundas dar neišnagrinėtas.

Kitos dvi bylos dabar nagrinėjamos Kauno apygardos teisme.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA