Keliautojas A. Valujavičius planuoja pasistatyti namą ant vandens: kito tokio Lietuvoje nėra | Kas vyksta Kaune

Keliautojas A. Valujavičius planuoja pasistatyti namą ant vandens: kito tokio Lietuvoje nėra

delfi.lt 2023/06/24 20:00
Aurimas Valujavičius / A. Valujavičiaus nuotr.

Irklais įveikęs Atlantą, Aurimas Valujavičius nestabdo: šią vasarą jis planuoja pasistatyti dar niekur kitur nematytą būstą – namą ant vandens. Savo vaizdo įraše socialiniuose tinkluose A. Valujavičius pasakoja, kad šios statybos – vienas didžiausių iššūkių, net ir palyginus su Atlanto vandenynu. Mat namo ant vandens konstrukcijos turi būti visai kitokios, todėl šį projektą įgyvendinti jam padeda būrys ekspertų.

A. Valujavičius tikina apie tokį namą – laivą svajojęs jau seniai.

„Prieš 5 metus, 2018 m., leidausi baidare per Nemuną. Mano planas buvo perplaukti visą Nemuną, tai buvo mano pati ilgiausia tuo metu kelionė baidare. Paskui buvo Dunojus ir toliau. Tais metais įvyko vienas lemtingas susitikimas, kuris man pametėjo idėją į ateitį. Aš sutikau Arūną Damkų. Tai buvo atsitiktinis momentas, tiesiog plaukdamas pamačiau laivą – būstą. Arūnas išlindo iš jo, sako: gal nori arbatos atsigerti. Tuo metu jis man aprodė savo būstą – namus – studiją, kurį pasistatė Kauno mariose.

Aurimas Valujavičius įveikė Atlantą / DELFI, V. Dranginio nuotr.

Jo idėja buvo nuplaukti iš Kauno marių iki Marselio Prancūzijoje. Jis tai darė upėmis, kanalais, ežerais, kol galiausiai per dvejus metus pasiekė Marselį. Ta mintis, kad jis pasistatė tokį laivą ir tai nėra jachta, kateris, o laivas – studija – namai, ir dar tokio dydžio, mane sužavėjo. Pasakiau: ir aš noriu tokio laivo. Tuo metu neturėjau nei laiko, nei finansų įgyvendinti tokią idėją.

Tai yra gana nepigus projektas. Gyvenimas tokiuose laivuose yra propaguojamas Prancūzijoje, Olandijoje. Aš sau pasakiau: vieną dieną. Jau prieš Atlantą pažadėjau sau, kad po jo skirsiu dėmesį šitam laivui ir šią vasarą, po kokių keturių mėnesių, kelsiuosi į jį“, – pasakoja A. Valujavičius.

Po susitikimo su ekspertais, padedančiais A. Valujavičiui statyti namą ant vandens, keliautojas pripažįsta, kad statybos – tikras iššūkis. Jo teigimu, jau greitai prasidės pantonų surinkimas, o vėliau statybos tęsis etapais.

„Mes stengiamės šį laivą padaryti per vasarą. Daug metų apie tai svajojau ir dabar jau galiu imtis šios idėjos. Pradžioje etapas bus palapinė-angaras, tuomet pantonų surinkimas, profiliai, tuomet karkasas, šiltinimas. Būtų kaip ir standartinė statyba, tik tai yra ne ant pamatų, ne ant žemės, o ant plaukiojančių pantonų“, – pasakoja A. Valujavičius.

Jis tęsia, kad šis namas elektros energija apsirūpins pats – energiją gamins saulės panelės, tik žiemą planuojama pasinaudoti Kauno jachtklubo elektra.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA