G. Nausėda: kruvinas Rusijos karas Ukrainoje atsisuko prieš pačią Rusiją | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda: kruvinas Rusijos karas Ukrainoje atsisuko prieš pačią Rusiją

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/06/24 17:51
Asociatyvi / LR Prezidentūros, R. Dačkaus nuotr.

Reaguodamas į įvykius Rusijoje, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad kruvinas Rusijos karas Ukrainoje atsisuko prieš ją pačią, situacija turės būti įvertina NATO viršūnių susitikime liepą.

„Tai, ką prognozavau agresijos prieš Ukrainą pradžioje, šiandien tampa realybe. Kruvinas Rusijos karas bumerangu atsisuko į pačią Rusiją. Tenka apgailestauti, kad sukilo ne pilietinė visuomenė, o privatūs, iš kalėjimų surinkti kareivos, bet – ką pasėjai, tas ir pjauna“, – feisbuke šeštadienį rašė šalies vadovas.

Jis pridūrė, kad Kremliaus režimas susiduria su tuo, ką pats sukūrė.

„Neabejoju, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje privalėsime įvertinti naujas aplinkybes. Tos išvados, kurias kolegoms kartojau jau ne sykį – kad saugumo situacija rytiniame NATO flange negerėja, kad ji toliau lieka komplikuota ir tai susiję su pačios Rusijos gilėjančiomis vidaus problemomis, – paskatins dar labiau sustiprinti Aljanso atgrasymo ir priešakinės gynybos pajėgumus. Mūsų sprendimai turi būti ryžtingi ir adekvatūs“, – sako G. Nausėda.

Belgijos Karaliaus vizitas Kaune
Gitanas Nausėda / R. Tenio nuotr.

Jis mano, kad įvykiai Rusijoje Ukrainai gali reikšti atokvėpio minutę, o Lietuvai – būtinybę pasirengti ir netikėčiausiems scenarijams.

„Atsakingos valstybės institucijos atidžiai seka įvykius Rusijoje, gauname pakankamai informacijos ir esame pasirengę bet kokiai įvykių eigai“, – teigia prezidentas.

Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas anksčiau pareiškė, kad yra kariuomenės štabo būstinėje Rostove prie Dono ir kad jo kovotojai kontroliuoja šio Rusijos pietinio miesto karinius objektus, įskaitant aerodromą.

Anksčiau J. Prigožinas sakė, kad jo pajėgos iš Ukrainos fronto įžengė į Rusijos teritoriją, pažadėjo nuversti Rusijos karinę vadovybę ir pareiškė, kad jis ir tūkstančiai jo kovotojų yra pasirengę mirti.

Reaguodama į „Wagner“ veiksmus, Rusijos valdžia paskelbė antiteroristinės operacijos režimą Maskvoje ir Maskvos regione.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „Wagner“ boso ginkluotą maištą pavadino išdavyste ir pažadėjo ginti žmones ir Rusiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA