Atsinaujino Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras: pristato svarbius pokyčius | Kas vyksta Kaune

Atsinaujino Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras: pristato svarbius pokyčius

Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras / KRS nuotr.

Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre prasidėjo permainos: pasikeitė įstaigos pavadinimas, logotipas, atsinaujino interneto svetainė, socialiniai tinklai, įdiegtas modernus skambučių centras. 26 metus dirbantis centras nuo šiol vadinsis Garliavos medicinos centru.

Atnaujinant centro logotipą, vienas iš tikslų buvo sukurti modernų prekės ženklą, kuris būtų išskirtinis ir unikalus tiek savo simbolika, tiek struktūra. Logotipe yra keletas reikšmingų detalių: G raidė reiškia vietovardį, o dvi širdelės simbolizuoja medicinos simbolį – kryžių, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Širdis – tai gyvybiškai svarbus organas, kuris simbolizuoja gyvybę, sveikatą, jausmą, o dvi širdys – šeimą, į ką labiausiai ir norime orientuoti savo veiklą. Manau, kad mums pavyko logotipo simbolyje sujungti vietovardį, sveikatą ir šeimą – tai yra žmogaus gyvenimo pagrindas – vieta, kurioje gyvename, gera sveikata ir mylinti šeima“, – paaiškino atsinaujinusio Garliavos medicinos centro direktorius Mindaugas Kyguolis.

Naujo prekinio ženklo pristatyme dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas sveikino centro bendruomenę su teigiamais pokyčiais.

„Jūsų naujasis ženklas atspindi ne tik šį kraštą, bet ir jo vertybes. Jūsų įstaiga kasmet auga – šiuo metu turite beveik 10 tūkst. pacientų, kurie pasitiki čia dirbančiais gydytojais ir vertina gaunamas paslaugas. Naujas ženklas ir kiti pokyčiai medicinos centre atneš dar daugiau įsipareigojimų prieš žmones, bet tai prasminga kelionė“, – kalbėjo meras.

Kitas svarbus pokytis – nemokamas naujas telefono numeris – 8 700 11000. Pacientai paskambinę šiuo numeriu galės pasirikti, su kuriuo padaliniu nori būti sujungti. Visi seniau veikę telefono numeriai išliks ir bus veikiantys.

Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras / KRS nuotr.

Taip pat buvo atnaujintas interneto puslapis, kuris pasiekiamas adresu www.garliavosmc.lt. Naujoje svetainėje pacientai galės patogiau ir greičiau užsiregistruoti vizitui pas gydytojus ir odontologus, o nauji pacientai galės nuotoliniu būdu užsiregistruoti ar prisirašyti pas pageidaujamą šeimos gydytoją. Nemažai informacijos gyventojai suras atnaujintoje feisbuko paskyroje.

Centro direktorius M. Kyguolis pasakojo, kad link pokyčių įstaigą pastūmėjo besikeičianti konkurencinė aplinka, vykdoma sveikatos priežiūros įstaigų reforma ir siekis kokybiškai aptarnauti pakaunės gyventojus, ypač jaunas šeimas, kurios kuriasi labiausiai besiplečiančiame Kauno rajone.

„Norime tapti labiau artimi, patrauklūs naujiems ir jauniems pacientams bei šeimoms, kurioms reikalingas atitinkamas dėmesys ir požiūris. Taip pat siekiame, kad potencialūs pacientai galėtų elektroniniu būdu gauti nepriekaištingos kokybės paslaugas“, – aiškino direktorius.

Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras / KRS nuotr.

Garliavos medicinos centre, kuris turi 7 teritorinius padalinius (šįmet atidaryti du nauji padaliniai Zapyškyje ir Linksmakalnyje), prisirašiusiųjų asmenų skaičius siekia beveik 10 tūkst. Vien per paskutinį pusmetį užsiregistravo 500 naujų pacientų.

Kas mėnesį čia pagalbos sulaukia 900 vaikų. Šį mėnesį Garliavos medicinos centras sulaukė beveik 5 tūkst. gyventojų, atlikta daugiau nei 2 tūkst. kraujo tyrimų, daugiau kaip 200 pacientų pasitikrino sveikatą pagal prevencines programas.

Prie centro komandos prisijungia vis nauji, savo srities profesionalai gydytojai. Šiuo metu centro padaliniuose dirba 14 šeimos gydytojų, tarp kurių ir nuo karo pabėgusi ukrainietė Natalija Lisina.

Centre pacientams teikiamos šeimos medicinos, odontologų, psichikos sveikatos priežiūros paslaugos, taip pat bus galima atlikti reikalingus tyrimus ir gauti norimus skiepus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA