VTEK: V. Matijošaitis supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus | Kas vyksta Kaune

VTEK: V. Matijošaitis supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus

ELTA / Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė 2023/06/21 12:14
/ R. Tenio nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, kad Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, pasirašydamas Kauno miesto urbanistinių ir investicinių klausimų komisijos priimtus sprendimus, supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

„Tai yra vienas iš didžiausių tyrimų VTEK istorijoje, labai didelės apimties. Mes jį pradėjome savo iniciatyva, atsižvelgdami į LRT pateiktą informaciją. Iš viso vertinome 14 epizodų. Dėl 8 epizodų konstatavome pažeidimą, dėl 6 nutraukėme tyrimą“, – trečiadienį po VTEK posėdžio žurnalistams sakė komisijos pirmininkas Gediminas Sakalauskas.

Jis informavo, kad nors Kauno meras ir nusišalino sprendimų priėmimo metu, tačiau viešieji ir privatieji interesai vis tiek buvo supainioti.

„Įdomi situacija yra, kad meras priklausė Kauno miesto urbanistinių ir investicinių klausimų komisijai. Kai komisija priiminėjo sprendimus, jis buvo nusišalinęs, tačiau problema ta, kad jis pasirašė protokolus, kitaip tariant, įteisino priimtus sprendimus. O tie sprendimai buvo susiję su jo privačiais interesais“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė vertinti Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio elgesio atitiktį Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatoms, įpareigojančioms vengti interesų konflikto, o tokiam konfliktui iškilus – nusišalinti.

VTEK sprendė, ar V. Matijošaitis tinkamai vykdė nusišalinimo pareigą, pasirašydamas Kauno miesto savivaldybės urbanistiniams, architektūriniams ir investiciniams klausimams spręsti komisijos, kurios pirmininkas jis yra, 2020-2022 m. posėdžių protokolus. Šiuose posėdžiuose, be kita ko, buvo svarstomi ir klausimai, galbūt susiję su V. Matijošaičio ir jam artimo asmens turtiniais interesais.

Šių aplinkybių vertinimą VTEK nusprendė atlikti savo iniciatyva, reaguodama į naujienų portale LRT parėjusių metų lapkričio mėnesį pasirodžiusią publikaciją „LRT tyrimas. Neskaidrioje žemės privatizavimo schemoje – Kauno mero šeima“ ir atsižvelgdama į institucijų VTEK papildomai pateiktą medžiagą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA