Kauno meras svarsto galimybę skųsti jam nepalankų VTEK sprendimą | Kas vyksta Kaune

Kauno meras svarsto galimybę skųsti jam nepalankų VTEK sprendimą

ELTA / Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė 2023/06/21 12:59
V. Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis svarstys galimybę skųsti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadą, kuria konstatuota, kad jis pasirašydamas miesto Urbanistinių ir investicinių klausimų komisijos priimtus sprendimus, supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

„Urbanistinėje komisijoje nuo visų su mano šeima susijusių klausimų griežtai nusišalinu ir jų sprendimuose nedalyvauju. Tarsiuosi su juristais dėl galimybės skųsti šią išvadą teismui. Galbūt taip išaiškės ir šito cirko užsakovai“, – Eltai perduotame komentare teigia V. Matijošaitis.

Pasak Kauno mero, miesto Urbanistinė komisija tam ir buvo sukurta, kad miestui svarbūs sprendimai būtų priimami ne vienasmeniškai, bet kolegialiai.

„Šito rašto autorius kviečiu apsilankyti Kaune, patiems pamatyti ir kauniečių paklausyti, ką žmonės galvoja apie pokyčius mieste. Turbūt po tokios viešnagės ir VTEK atstovų nuomonė greitai pasikeistų. Nebent jie linkę politikuoti“, – taip pat teigia V. Matijošaitis.

VTEK trečiadienį pripažino, kad Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, pasirašydamas Kauno miesto urbanistinių ir investicinių klausimų komisijos priimtus sprendimus, supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus.

ELTA primena, kad VTEK nusprendė vertinti Kauno miesto mero V. Matijošaičio elgesio atitiktį Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatoms, įpareigojančioms vengti interesų konflikto, o tokiam konfliktui iškilus – nusišalinti.

VTEK sprendė, ar V. Matijošaitis tinkamai vykdė nusišalinimo pareigą, pasirašydamas Kauno miesto savivaldybės urbanistiniams, architektūriniams ir investiciniams klausimams spręsti komisijos, kurios pirmininkas jis yra, 2020-2022 m. posėdžių protokolus. Šiuose posėdžiuose, be kita ko, buvo svarstomi ir klausimai, galbūt susiję su V. Matijošaičio ir jam artimo asmens turtiniais interesais.

Šių aplinkybių vertinimą VTEK nusprendė atlikti savo iniciatyva, reaguodama į naujienų portale LRT parėjusių metų lapkričio mėnesį pasirodžiusią publikaciją „LRT tyrimas. Neskaidrioje žemės privatizavimo schemoje – Kauno mero šeima“ ir atsižvelgdama į institucijų VTEK papildomai pateiktą medžiagą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA