Dar du šeštadieniai Kaune nemokamoms kelionėms elektriniu dviračiu: įveikusiems specialų maršrutą – prizai | Kas vyksta Kaune

Dar du šeštadieniai Kaune nemokamoms kelionėms elektriniu dviračiu: įveikusiems specialų maršrutą – prizai vyksta dalyvių registracija

Kiekvieną birželio šeštadienį į Kauno „Akropolį“ atvykę kauniečiai ar miesto svečiai gali nemokamai išbandyti komfortišką ir tuo pat metu tvarią judėjimo priemonę – žaliąja energija įkrautą elektrinį dviratį. Pirmieji akcijos dalyviai jau dalijasi įspūdžiais ir vienbalsiai sutaria – automobilį keistų į elektrinį dviratį. Norintys judėti 100 proc. tvariai Kauno „Akropolyje“ dar laukiami birželio 17 ir 24 dienomis.

Birželio 3-iąją prasidėjusi „Topo centro“ ir „Enefit“ organizuojama judumo akcija jau pritraukė būrius smalsuolių. Per du pirmus birželio šeštadienius išbandyti elektrinius dviračius Kaune registravosi daugiau nei trys šimtai dalyvių.

Keistų automobilį į elektrinį dviratį

Praėjusį šeštadienį elektrinių dviračių galimybes išbandę akcijos dalyviai džiaugėsi tvaria transporto priemone ir atviravo, kad jau pastebėjo elektrinių dviračių privalumus: didesnį komfortą, lengviau įveikiamas įkalnes ir didesnius atstumus. Dalyviai pažymėjo, kad kelionės elektriniu dviračiu daug saugesnės, nei paspirtuku, kauniečiams pavyko išvengti ir spūsčių.

Kalbinti judumo akcijos dalyviai vienbalsiai sutarė, kad automobilį keistų į elektrinį dviratį, tačiau, kad tai įvyktų, ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje, turėtų atsirasti daugiau dviračių takų ir gerėti infrastruktūra.

„Ar keisčiau automobilį į elektrinį dviratį priklausytų nuo situacijos ir infrastruktūros. Ten, kur gyvenu, dabar su dviračiu labai pavojinga. Infrastruktūra Lietuvoje nėra išvystyta, o automobilių srautai gatvėse didžiuliai. Tačiau esant galimybei ir tinkamam orui, mieliau važiuočiau elektriniu dviračiu“, – atviravo akcijos dalyvė.

Įprastu dviračiu dažnai važinėjantis ir elektrinį pirmą kartą išbandęs kaunietis džiaugėsi, kad mieste elektriniu dviračiu atstumus įveikti kur kas paprasčiau, o ilgesnėms kelionėms į pagalbą būtų galima pasitelkti ir autobusą ar tarpmiestinį transportą.

Elektriniai dviračiai / R. Tenio nuotr.

„Mieste ir trumpais atstumais važiuoti elektriniu dviračiu geriau. Ateityje matau galimybę, kad elektriniu dviračiu būtų patogu keliauti ir didesniais atstumais – dviračiu atvažiuoti iki tam tikros vietos, tada jį susipakuoti ir kelionę pratęsti autobusu, o vėliau vėl elektriniu dviračiu“, – svarstė vyras.

Elektrinių dviračių svarba auga

Tuo metu „Topo centro“ generalinis direktoriaus Remigijus Štaras neabejoja, kad elektriniai dviračiai netrukus pasieks proveržį. „Susisiekimo dviračiais, o ypač e-dviračiais, svarba tikrai augs – daugelis Lietuvos miestų sparčiai tiesia dviračių takus, o vystantis infrastruktūrai, žmonės mielai keičia automobilius į dviračius. Norime palengvinti šį pokytį ir prisidėti prie švaros ir tylos mūsų miestuose“, – teigė R. Štaras.

Anot R. Štaro, elektrinių dviračių bumas visame pasaulyje sutapo su pandemijos ir karantino pradžia. „Dar prie kelis metus Lietuvoje buvo praktiškai neįmanoma įsigyti e-dviračių, o dabar tokių problemų nekyla, todėl kviečiu pasinaudoti proga ir juos išbandyti nemokamai“, – kvietė „Topo centro“ generalinis direktorius.

Išbandymui – dar du šeštadieniai

Elektrinius dviračius kauniečiai vis dar gali išbandyti birželio 17 ir 24 dienomis nuo 10 iki 21 val. Kauno „Akropolyje“, prie Griunvaldo įėjimo. Dalyviai, įveikę specialiai sudarytus maršrutus, gali laimėti prizus bei pasinaudoti specialiais partnerių pasiūlymais.

Elektriniai dviračiai / R. Tenio nuotr.

Akcijos organizatoriai pažymi, kad kelionės elektriniais dviračiais bus ne tik patogios, bet ir tvarios, nes „Enefit“ užtikrins, jog dviračiai būtų įkrauti žaliąja energija.

„Labai džiaugiamės, kad turime galimybę prisidėti prie iniciatyvos, skatinančios kauniečius ir miesto svečius išbandyti tvaresnes transporto priemones. Šiuo metu žemyninis transportas sudaro apie 12 proc. visų pasaulinių CO2 emisijų, tad net vieno įpročio pokytis turi didelę reikšmę. Antrasis žingsnis gali būti žalia, iš vietinių atsinaujinančių išteklių pagaminta elektros energija.

Deja, vartotojų apklausos rodo, jog renkantis elektrą savo namams, žalumas vis dar nėra pagrindinis kriterijus. Ir nors gera kaina yra ir turi būti konkurencinga – mes raginame jau dabar galvoti ir apie tai, kokią planetą paliksime savo vaikams“, – išbandyti elektrinį dviratį kvietė „Enefit“ vadovas Vytenis Koryzna.

Vytenis Koryzna / I. Gelūno / BNS nuotr.

Akcijos organizatoriai atkreipia dėmesį, kad norintys nemokamai išbandyti elektrinius dviračius, turėtų nepamiršti užsiregistruoti iš anksto. Jei liks vietų, elektrinius dviračius galės ir prekybos centro lankytojai.

Jei norite išbandyti „Topo centro“ elektrinį dviratį – rezervuokite laiką pildydami anketą, ją rasite naujienų portale „Kas vyksta Kaune“ spausdami šią nuorodą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA