Seimas balsuos dėl baudų už triukšmavimą didinimo | Kas vyksta Kaune

Seimas balsuos dėl baudų už triukšmavimą didinimo

BNS 2023/06/15 08:08
Asociatyvi / V. Sidabro nuotr.

Seimas ketvirtadienį apsispręs, ar griežčiau bausti už triukšmavimą viešose vietose ir namuose. Baudos grėstų ir triukšmadariams, ir įmonių vadovams, kai vieša rimtis trikdoma jų patalpose.

Jeigu Seimas tokias pataisas priims, didėtų baudos už triukšmavimą viešose vietose, o vakaro ir nakties metu – gyvenamosiose vietose, įmonėse, įstaigose.

Pataisos numato, kad baudos grėstų už šauksmus, švilpimą, garsų dainavimą arba grojimą ar kitus triukšmą keliančius veiksmus gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešose vietose.

Už tai gyventojai būtų baudžiami nuo 80 iki 200 eurų vietoj 20-80 eurų dabar. Įmonių vadovai arba kiti atsakingi asmenys būtų baudžiami 200-300 eurų bauda. Už pakartotinius nusižengimus baudos didėtų atitinkamai iki 300 ir 400 eurų.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Agnė Širinskienė yra sakiusi, kad baudų didinimu norima išspręsti ne tik „vienos gatvės problemą“ (Basanavičiaus gatvės Palangoje – BNS), o ir Vilniaus Senamiesčio, kitų miestų ir ypač kurortų, pavyzdžiui, Druskininkų gyventojų keliamus klausimus dėl nesuvaldomo triukšmo.

Verslas sako suprantąs būtinybę griežtinti tvarką, bet abejoja būdais, kuriais norima suvaldyti triukšmadarius.

Asociacijos „Nakta“, vienijančios barus ir naktinius klubus, atstovas Markas Adamas Haroldas viename svarstymų Seime teigė, kad nustačius didesnes baudas „užsidarys muzikos vietos“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA