Kauno rajono gyventojai širsta: taip gyventi jau darosi tikrai didelė problema | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojai širsta: taip gyventi jau darosi tikrai didelė problema

Vanduo Kauno rajone / „Užliedžiai (Oficiali)“ grupės ir Stop kadro nuotr.

Lietuvoje jau kurį laiką jaučiama sausra palietė ir nemažą dalį Kauno rajono gyventojų. Užliedžių ir kitos gyvenvietės vakarais neturėjo geriamo vandens, o jei ir turėjo, tai, kaip šmaikštauja patys gyventojai, „vandenį su įdegiu“. Nemažai priekaištų bendrovei „Giraitės vandenys“ turintys klientai abejoja, kad problema slypi tik sausroje, mat tokia situacija kartojasi jau ne pirmą vasarą. Tuo metu „Giraitės vandenys“ aiškina, dėl kokių priežasčių gyventojai galėjo neturėti vandens ir tvirtina, kad jau atliko gamybinius pakeitimus, kurie leido padidinti išgaunamo vandens kiekius.

Birželio 8-9 dienomis naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė ne vieno Kauno rajono gyventojo skundo dėl „Giraitės vandenų“ tiekiamo vandens kokybės.

„Gal gali kas nors straipsnį parašyti apie tai, kad Užliedžiai, Giraitė ir aplink neturi vandens… 23 val., o visi be lašo vandens, kiek galima kentėti?? „Giraitės vandenys“ teigia, kad tvarko, bet jokių tvarkymo žymių nėra, kuo toliau, tuo blogiau, dar praeitą savaitę bent silpna srove bėgdavo vanduo, dabar net ir lašo nėra. Ką gerti? Kaip nusiprausti? Gal kas turi paaiškinimus?“ – ketvirtadienį retoriškai klausė Kauno rajono gyventoja.

Panašiu skundu penktadienį dalijosi ir dar vienas skaitytojas, jo teigimu, Kauno rajono gyventojai su vandens tiekimo problemomis susiduria jau ne vienerius metus.

„Noriu paprašyti pagalbos, galbūt jūs, paviešinę problemą, pajudinsite tuos, kurie atsakingi už jos sprendimą. Bėda Užliedžiuose, Giraitėje, Vijūkuose su vandens tiekimu. Tas tęsiasi jau kelis metus iš eilės. Atšilus orams, vakarais vanduo visiškai dingsta, iš „Giraitės vandenų“ jokio atsakymo, avarinė tarnyba ragelio nekelia.

Naktį ir anksti ryte vanduo bėga kuo puikiausiai, vakare nebeišeina ne tik, kad nusiprausti, bet ir atsigerti. Problema yra sena, „Giraitės vandenys“ jos nesprendžia, o gyventi taip jau darosi tikrai didelė problema. Už vandens m3 mokame 4.5 Eur, o kokybės 0“, – penktadienį, birželio 9 dieną, naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ skundėsi skaitytojas.

Vyras atkreipė dėmesį, kad socialinio tinklo „Facebook“ grupėse kasdien skelbiami vis nauji įrašai apie problemas, „Giraitės vandenys“ esą apipilti laiškais ir skambučiais, tačiau viskas praleidžiama pro pirštus.

Pranešimų apie juodą vandenį negavo

„Giraitės vandenų“ komentaro naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė trečiadienį, birželio 14 dieną.

„Atsakydami į Jūsų paklausimą, informuojame, UAB „Giraitės vandenys“ Vijūkų k. vartotojų neturi, šią teritoriją aptarnauja kitas viešasis vandens tiekėjas. Bendrovė vandenį tiekia kitose Kauno rajono gyvenvietėse tame tarpe Užliedžių ir Giraitės k.“, – komentavo „Giraitės vandenys“ administratorė Justina Brazaitienė.

Bendrovė atliepdama į gyventojų skundus informuoja, kad ketvirtadienį, birželio 8 dieną, apie 23.00 val. Užliedžiuose įvyko magistralinio vandentiekio tinklo vamzdyno trūkimas.

„Nedelsiant buvo sustabdytas vandens tiekimas Užliedžių vandenvietėje ir pradėti nesandaraus vamzdyno remonto darbai. Remonto darbai buvo baigti birželio 9 d. 3.00 val. nakties. Po atliktų remonto darbų ir laikinai sustabdyto vandens tiekimo laikinai galėjo padidėti vandens drumstumas, kas tiekiamo vandens kokybei reikšmingos įtakos neturi. UAB „Giraitės vandenys“ nėra gavusi pranešimų, kad gyventojams iš čiaupo bėga juodas vanduo“, – trečiadienį teigė J. Brazaitienė.

Tiesa, „Facebook“ grupėje „Užliedžiai (Oficiali)“ dar birželio 8 dienos vakarą buvo paviešinta juodos spalvos vandens nuotrauka su prierašu: „Vanduo su „įdegiu“.

Geriamas vanduo Užliedžiuose / „Užliedžiai (Oficiali)“ grupės nuotr.

Prašo nelaistyti želdinių

Tikslios priežastys, dėl ko vandens tiekimo problema kartojasi ne pirmus – neaiškios. Tačiau, anot J. Brazaitienė, šiuo metu Užliedžių vandenvietėje jau yra atlikti gamybiniai pakeitimai. „Tai leido padidinti išgaunamo vandens kiekius, kurie reikalingi užtikrinti patikimą ir kokybišką geriamojo vandens tiekimą gyventojams.“

Apie tai, kad gyventojų buitinėms reikmėms kartais gali nepakakti geriamojo vandens internetiniame puslapyje informuoja ir pati bendrovė.

„UAB „Giraitės vandenys“ informuoja, kad esant sausiems orams padidėjo geriamojo vandens poreikis, todėl kai kuriose gyvenvietėse geriamojo vandens nepakanka gyventojų buitinėms reikmėms.

Prašome gyventojų, o ypač privačių valdų savininkų, vandenį vartoti atsakingai ir taupiai, kiek įmanoma mažiau skiriant jo želdinių laistymui, ypač nuo 17.00 iki 22.00 val. Matydami, jog taip elgiasi Jūsų kaimynas, prašome jį įspėti apie susidariusią situaciją. Tikimės Jūsų supratingumo ir solidarumo“, – rašoma bendrovės pranešime.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA