G. Nausėda: reikalavimai švietimo ministrui bus aukšti, nes tikrai nebus laiko mokytis | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda: reikalavimai švietimo ministrui bus aukšti, nes tikrai nebus laiko mokytis

BNS / Milena Andrukaitytė 2023/06/14 17:43
Gitanas Nausėda / R. Dačkaus nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako kelsiantis aukštus reikalavimus kandidatui į švietimo, mokslo ir sporto ministrus, nes iki kadencijos pabaigos likus pusantrų metų „ministrui jau tikrai nebus laiko mokytis“.

„Reikės atsižvelgti, kad iki kadencijos pabaigos liko labai nedaug laiko, taigi ministrui jau tikrai nebus laiko mokytis arba pabandyti įstoti į tas ministro klumpes, tai atitinkamai bus keliami aukšti profesionalumo, etikos standartai. Tikiuosi, kad Lietuva didelė ir tų žmonių mes galime surasti“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė G. Nausėda.

Kilus abejonių dėl išlaidų dirbant Kauno taryboje gegužę iš pareigų pasitraukė konservatorių deleguota švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Dalis politikų taip pat ragino iš pareigų trauktis buvusios Kauno tarybos narius konservatorę finansų ministrę Gintarę Skaistę ir Liberalų sąjūdžio atstovą kultūros ministrą Simoną Kairį, bet jie liko eiti pareigų.

Pasitraukus J. Šiugždinienei, laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovauja Laisvės partijos atstovė, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę patvirtino, kad naujas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovas bus skiriamas „kaip įmanoma artimu metu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA