Karolis III karūnuotas Jungtinės Karalystės karaliumi | Kas vyksta Kaune

Karolis III karūnuotas Jungtinės Karalystės karaliumi

ELTA, DELFI 2023/05/06 14:20
Karolis III karūnuotas Jungtinės Karalystės karaliumi / EPA-ELTA nuotr.

Karolis III karūnuotas karaliumi per pirmąją karūnacijos ceremoniją Jungtinėje Karalystėje per 70 metų.

Pirmoji per 70 metų Didžiosios Britanijos karaliaus karūnacija prasidėjo šeštadienį krikščioniškomis pamaldomis Londono Vestminsterio abatijoje.

Ceremonijoje, kuri yra religinis Karolio III įžengimo į valdžią po karalienės Elžbietos II mirties pernai rugsėjį religinis patvirtinimas, dalyvauja apie 2 300 svečių, tarp jų – užsienio šalių vadovai ir pasaulio karališkųjų šeimų atstovai.

Įspūdingoji karūna – mažiau nei valandai

Gegužės 6-ąją istorinė Šv. Eduardo karūna uždėta ant karaliaus Karolio III galvos, atliekant šimtmečių senumo karūnavimo ritualą.

Auksinė karūna, retai kada išgabenama iš Londono Tauerio, bus dėvima mažiau nei valandą ir paskui bus padėta atgal į saugyklą iki kito monarcho karūnavimo.

360 metų senumo karūna pagaminta iš 22 karatų aukso, yra daugiau nei 30 cm aukščio ir sveria apie 2,23 kilogramo, arba kaip didelis melionas.

Paskutinį kartą Šv. Eduardo karūną dėvėjo karalienė Elžbieta II per savo karūnavimo ceremoniją 1953 m. Pastaruosius 70 metų karūna praktiškai visą laiką prabuvo Londono Taueryje.

Nors princas Charlesas tapo karaliumi Karoliu III iš karto po jo mamos mirties, karūnavimas yra sena ceremonija, simbolizuojanti jo valdymo pradžią.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA